ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ρεκόρ τηλεθέασης για το δεύτερο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ρεκόρ τηλεθέασης για το δεύτερο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών
ASSOCIATED PRESS

Σχεδόν 18,1 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την τηλεμαχία της δεύτερης ομάδας των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, που δημοσίευσε το NBC News.

Λόγω του τεράστιου αριθμού των υποψηφίων (23 μέχρι στιγμής) το Δημοκρατικό Κόμμα προχώρησε σε μια πρώτη «εκκαθάριση», με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις και τον αριθμό των δωρητών τους. Κατέληξε έτσι σε 20 υποψηφίους και αποφάσισε τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων σε δύο φάσεις λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων.

Το NBC, το MSNBC και το ισπανόφωνο δίκτυο Telemundo μετέδωσαν τη χθεσινή δεύτερη τηλεοπτική αντιπαράθεση δέκα υποψηφίων, ανάμεσά τους και των δύο κυριότερων διεκδικητών του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς.

Ωστόσο στη συζήτηση που έγινε στο Μαϊάμι η υποψήφια Καμάλα Χάρις κέρδισε τις εντυπώσεις, επιτιθέμενη στον Μπάιντεν για την αντίθετη στάση του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ σε θέματα φυλετικού διαχωρισμού τη δεκαετία του 1970 όταν ήταν γερουσιαστής.

Το προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης για ντιμπέιτ Δημοκρατικών ήταν 15,8 εκατομμύρια θεατές τον Οκτώβριο του 2015.

Ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεθεατών που έχει καταγραφεί είναι οι 24 εκατομμύρια θεατές που συντονίστηκαν στο Fox News για την πρώτη εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων.

Το ντιμπέιτ της Πέμπτης ήταν το δεύτερο μεταξύ των Δημοκρατικών υποψηφίων.

Περίπου 15,3 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν την Τετάρτη το βράδυ για να παρακολουθήσουν την Ελίζαμπεθ Γουόρεν, τον Μπέτο Ο'Ρουρκ και οχτώ ακόμη υποψηφίους, σύμφωνα με το NBC.

Διαβάστε επίσης:

Διέκοψε την εκπομπή και ούρλιαζε η Τσιμτσιλή - Δείτε τι συνέβη

Πήγε στο γιατρό - «Πάγωσαν» όταν είδαν τι είχε στο αυτί της (pics)

Σχετικές ειδήσεις