ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Ρωσία: 14 νεκροί από φωτιά σε υποβρύχιο

Τραγωδία στη Ρωσία: 14 νεκροί από φωτιά σε υποβρύχιο
Associated Press

Συνολικά 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ερευνητικό υποβρύχιο σκάφος τη Δευτέρα (1/07/19), όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (2/07/19), το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η φωτιά ξέσπασε ενώ το υποβρύχιο σκάφος βρισκόταν σε ρωσικά χωρικά ύδατα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Την 1η Ιουλίου, στα ρωσικά χωρικά ύδατα ξέσπασε μια πυρκαγιά σε ένα υποβρύχιο σκάφος που πραγματοποιούσε έρευνες στον βυθό του Αρκτικού Ωκεανού (στη θάλασσα του Μπάρεντς) για λογαριασμό του ρωσικού ναυτικού. Δεκατέσσερις ναύτες έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

«Χάρη στις ενέργειες του πληρώματος, η πυρκαγιά κατασβέστηκε. Αυτή τη στιγμή, το υποβρύχιο σκάφος μεταφέρεται στη ναυτική βάση του Σεβερομόρσκ», σημειώνεται στην ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών.

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα με επικεφαλής τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου του 2000, στη θάλασσα του Μπάρεντς, είχε βυθιστεί αύτανδρο το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανείς εικόνες στο Μεξικό: «Βούλιαξε» ολόκληρη πόλη (vid)

«Καμίνι» η Ελλάδα - Πότε και πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας - Δείτε τον χάρτη

Σχετικές ειδήσεις