ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος της 28χρονης εγκύου που «έχασε» το μωρό της όταν την πυροβόλησαν

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος της 28χρονης εγκύου που «έχασε» το μωρό της όταν την πυροβόλησαν
Την κατηγόρησαν πως είναι... υπεύθυνη για το θάνατο του μωρού

Οι εισαγγελικές Αρχές στην Αλαμπάμα απέσυραν τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε μια γυναίκα, η οποία έχασε το αγέννητο μωρό της όταν την πυροβόλησαν στην κοιλιακή χώρα, κατά τη διάρκεια μιας φιλονικίας.

Τον Μάιο η Επιτροπή Ενόρκων της κομητείας Τζέφερσον παρέπεμψε την Μάρσα Τζόουνς, 28 ετών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, συμπεραίνοντας ότι προκάλεσε σκόπιμα το θάνατο του εμβρύου αφού εκείνη ήταν που ξεκίνησε τον καυγά με την γυναίκα που την πυροβόλησε. Στη γυναίκα αυτήν δεν ασκήθηκε καμία δίωξη.

Ωστόσο σήμερα η Λαϊνίς Ουάσινγκτον, η εισαγγελέας της περιφέρειας Μπεσέμερ, αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Τζόουνς, ο Μαρκ Γουάιτ.

«Ήταν η σωστή απόφαση, τόσο για την πελάτισσά μας, όσο και για την Πολιτεία της Αλαμπάμα», ανέφερε ο Γουάιτ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο καβγάς για τον πατέρα του παιδιού

Η Τζόουνς ήταν πέντε μηνών έγκυος τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν ενεπλάκη σε καυγά με μία άλλη γυναίκα, έξω από κατάστημα στο Πλέζαντ Γκρόουβ, δυτικά του Μπέρμπινγχαμ.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο καυγάς αφορούσε τον πατέρα του παιδιού, σύμφωνα με το AL.com.

«Η μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που άρχισε και που τροφοδότησε τον καυγά που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αγέννητου παιδιού της», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Πλέζαντ Γκρόουβ, Ντάνι Ριντ, στο AL.com, λίγο μετά το περιστατικό.

«Το μόνο θύμα είναι το αγέννητο παιδί», είχε υπογραμμίσει ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντάνι Ριντ, τις δηλώσεις του οποίου είχε επικαλεστεί το AL.com. Ο ίδιος είπε ότι ο καυγάς προκάλεσε την αντίδραση της άλλης γυναίκας, της Έμπονι Τζέμισον, η οποία υπερασπίστηκε τον εαυτό της.