ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που κόβει την ανάσα – Άνδρας κρέμεται από τον 95ο όροφο του ψηλότερου κτηρίου στο Λονδίνο

Βίντεο που κόβει την ανάσα – Άνδρας κρέμεται από τον 95ο όροφο του ψηλότερου κτηρίου στο Λονδίνο

Ανατριχίλα σε όσους βρέθηκαν κοντά στον ουρανοξύστη Σαρντ (The Shard) που βρίσκεται δίπλα στην Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge) προκάλεσε η θέα ενός ελεύθερου αναρριχητή που κρεμόταν στον… 95ο όροφο του κτηρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, η αστυνομία έσπευσε στον ουρανοξύστη προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης αφού το συγκεκριμένο κτήριο της βρετανικής πρωτεύουσας έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και δύσκολα μπορεί κάποιος να εισέλθει σε αυτό χωρίς άδεια.

Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα:

Ο ουρανοξύστης Σαρντ (The Shard) χτίστηκε το 2012 και βρίσκεται δίπλα στην Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge).

Ο Σαρντ έχει ύψος 309.6 μέτρα, στοιχείο που τoν κατατάσσει στο ψηλότερο κτίριο της δυτικής Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης το 4ο ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη (με τα πρώτα 3 να βρίσκονται στην Μόσχα) και 105ο ψηλότερο του κόσμου. Από τους συνολικά 95 ορόφους αξιοποιήσιμοι είναι οι 72 και στεγάζουν σχεδόν τα πάντα, από καταστήματα και ξενοδοχεία, σε γραφεία και κατοικίες ενώ στο τελευταίο όροφο, σε ύψος 245 μέτρων, βρίσκεται το υψηλότερο παρατηρητήριο στο Λονδίνο.

Η ιδέα για την κατασκευή του Σαρντ ξεκίνησε από έναν Λονδρέζο επιχειρηματία ο οποίος με τους συνεργάτες του εξασφάλισε κεφάλαια από το Κατάρ για να ολοκληρώσει το έργο. Το κτίριο έχει προκαλέσει μεγάλες διαμάχες, με πολλούς να θεωρούν ότι το δυσθεώρητο μέγεθος του αλλοιώνει τον ορίζοντα της πόλης και επισκιάζει ιστορικά αξιοθέατα όπως τη Γέφυρα του Λονδίνου και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019