Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Τράβηξαν μαχαίρι για να κλέψουν 600 χαρτιά τουαλέτας

Newsbomb

Ο πανικός που έχει προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα, έχει σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται και ακραία περιστατικά.

Ένοπλοι ληστές στο Χονγκ Κονγκ άρπαξαν 50 συσκευασίες με 600 χαρτιά υγείας αξίας μεγαλύτερης των 119 ευρώ και ο ένας από αυτούς διαφεύγει.

Το χαρτί υγείας στο Χονγκ Κονγκ έχει έλλειψη εξαιτίας του πανικού για τον κοροναϊό που ωθεί τους καταναλωτές να αγοράζουν μαζικά.

Οι ληστές, υπό την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν τις προμήθειες από έναν διανομέα έξω από ένα σούπερ μάρκετ Wellcome της συνοικίας Μονγκ Κοκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τους τρεις άνδρες και πήρε πίσω τα κλεμμένα χαρτιά, έγραψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: Λουτρό αίματος σε supermarket - Σφάχτηκαν για ένα αντισηπτικό (Προσοχή: Σκληρές εικόνες)

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι προμήθειες στα σούπερ μάρκετ δεν έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι κάτοικοι αγοράζουν σε τεράστιες ποσότητες χαρτί υγείας.

Άλλα προϊόντα που έχουν «εξαφανιστεί» από τα ράφια είναι ρύζι, μακαρόνια και είδη για την καθαριότητα του σπιτιού.

Οι χειρουργικές μάσκες και τα απολυμαντικά χεριών είναι υπερβολικά δυσεύρετα καθώς οι πολίτες τα αγοράζουν μαζικά για να προστατευτούν από τον covid-19, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.700 θανάτους.

Οι Αρχές αποδίδουν τον πανικό των καταναλωτών στις φήμες και στα fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τον κοροναϊό.

Μαζική αγορά χαρτιών υγείας, απολυμαντικών χεριών και χειρουργικών μασκών παρατηρείται και στη Σιγκαπούρη, όπου έχουν καταγραφεί 75 κρούσματα του ιού.

Ο τελευταίος απολογισμός

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας το πρωί της Δευτέρας (17/2).

Εκατό νέους θανάτους και 1.933 νέα κρούσματα του κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε περίπου 30 χώρες του κόσμου καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κυριακής (16/2) σηματοδοτεί την πρώτη αύξησή τους στην επαρχία, έπειτα από δύο συναπτές ημέρες μείωσής τους.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Κυριακή.

Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι ανακοίνωσαν νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Έγκλημα στην Πάτρα: Γυναίκες με κομμένα κεφάλια και κρεμάλες έξω από το φανοποιείο του 40χρονου