Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Ένα αεροπλάνο στις φλόγες κι εκατοντάδες κιλά κοκαΐνη στο δρόμο (vid)

Newsbomb

Ναρκωτικά, των οποίων η αξία ξεπερνά τα 4,3 εκατομμύρια δολάρια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα.

Αξιωματικοί των μεξικανικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν χθες Κυριακή (05/07) ότι εντοπίστηκε μικρό αεροσκάφος στις φλόγες που προσγειώθηκε παράνομα στη Χερσόνησο του Γιουκατάν όπου έφθασε από άλλη χώρα της νότιας Αμερικής, πιθανόν μεταφέροντας εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών ουσιών.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε το φλεγόμενο αεροπλάνο, οι αξιωματικοί του στρατού δήλωσαν πως εντοπίστηκε αυτοκίνητο μέσα στο οποίο είχαν εγκαταλειφθεί ναρκωτικά -κατά τα φαινόμενα κοκαΐνη- συσκευασμένα σε 13 δέματα βάρους 30 κιλών το καθένα, που εκτιμούν πως προέρχονταν από το αεροσκάφος.

Με αξία που εκτιμάται ότι θα ανερχόταν σε πάνω από 109 εκατομμύρια πέσος (4,3 εκατ. ευρώ), η απώλεια θα έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στις εγκληματικές οργανώσεις που σκόπευαν να διακινήσουν την ποσότητα ναρκωτικών αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεξικανικού στρατού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Milenio, το οποίο μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν το μισοκαμένο αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ), σε περιοχή που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, ανέφερε πως είχε αναχωρήσει από το Μαρακαΐμπο, στη Βενεζουέλα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο.

Το αεροσκάφος προσεδαφίστηκε στην πολιτεία Κιντάνα Ρου, όπου βρίσκονται πολύ τουριστικές παραθαλάσσιες πόλεις, όπως είναι ιδίως το πασίγνωστο θέρετρο του Κανκούν.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις - Ποιοι θα πάρουν επιπλέον έως και 150 ευρώ το μήνα