Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι «σάρωσε» τον πλανήτη ο κορονοϊός: Βήμα-βήμα η εξαπλωσή του σε βίντεο

Newsbomb

Κορονοϊός: 31 Δεκεμβρίου του 2019... Οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας ενημερώνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι στην Ουχάν καταγράφηκαν περιπτώσεις πνευμονίας, από άγνωστη αιτία.

Ένα βίντεο που παρουσιάζει την εξέλιξη της πανδημίας από τις πρώτες περιπτώσεις στα τέλη του προηγούμενου Δεκεμβρίου μέχρι και τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα στα τέλη του Ιουνίου, είναι αρκετό να καταλάβει κανείς τι εστί κορονοϊός για τον πλανήτη και τις καταστροφικές συνέπειές του.

Το timelapse που μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο αποτυπώνει τα κρούσματα τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού σε κάθε χώρα, το συνολικό αριθμό των νεκρών στον κόσμο καθώς και τους αριθμούς - ορόσημα της πανδημίας.

Το βίντεο αποτελεί δημιούργημα της Global Stats, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα από τις αναφορές κατάστασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να δημιουργήσει αυτό το timelapse.

«Εκτόξευση» κρουσμάτων στις Η.Π.Α.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε την Τετάρτη (15/07) νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2 μέσα σε μια ημέρα, με πάνω από 67.600, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως και τις 20:30 τοπική ώρα (ξημερώματα Πέμπτης 16/7, στις ώρα Ελλάδας).

Στη χώρα καταγράφεται από τα τέλη του Ιουνίου ραγδαία αναζωπύρωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ειδικά στις νότιες και στις δυτικές πολιτείες. Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση κυμαίνεται από τις 55.000 ως τις 65.000.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα beach bar - Επιστρέφουμε στον Μάρτιο»