Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία:«Βρυχάται» το ηφαίστειο Fagradalsfjall - Εντυπωσιακές εικόνες από drone

Newsbomb

Ένα drone που στάλθηκε στη Nότια Χερσόνησο (Ρεϊκιάνες) της Ισλανδίας κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο που έχει ενεργοποιηθεί τα τελευταία 24ωρα και συνεχίζει να εκτοξεύει λάβα μετά την έκρηξή του.

Στα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Ruptly αποτυπώνεται από ψηλά το βουνό να εκτοξεύει λάβα καθώς ποτάμια με καυτό πορτοκαλί υγρό χύνονται σαν καταρράκτης στα πετρώδη εδάφη.

Eνα τεράστιο σύννεφο καπνού ανεβαίνει στον ουρανό καθώς η κάμερα, που είναι συνδεδεμένη με το drone, «συλλαμβάνει» το εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο.

Το ηφαίστειο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Ρέικιαβικ, ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά η ροή της λάβας δεν έχει ακόμη υποχωρήσει.

Μετά την έκρηξη, η εισερχόμενη και εξερχόμενη εναέρια κυκλοφορία σταμάτησε στο διεθνές αεροδρόμιο Keflavik λόγω της εγγύτητας του ηφαιστείου με την πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει 781 χρόνια από τότε που σημειώθηκε η τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη στη χερσόνησος του Ρεϊκιάνες. Το ηφαίστειο του όρους Φαγκρανταλσφιάλ πιστεύεται ότι ήταν αδρανές για περίπου 6.000 χρόνια, όπως μεταδίδει το RT.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βρέχει» λεφτά την επόμενη εβδομάδα: Ποιοι πάνε ταμείο