Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Η δραματική διάσωση 6χρονου από αποβάθρα… δευτερόλεπτα πριν φτάσει το τρένο (vid)

Newsbomb

Τη στιγμή της διάσωσης ενός μικρού αγοριού -σαν από θαύμα- κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας. Ο ήρωας πλέον υπάλληλος των ινδικών σιδηροδρόμων έσωσε το 6χρονο αγόρι από βέβαιο θάνατο, στην αποβάθρα του σταθμού 70 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Ινδίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο, όπως φαίνεται και στην ημερομηνία που αναγράφεται στο απόσπασμα του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία σιδηροδρόμων της Ινδίας.

Ο 30χρονος άνδρας, ονόματι Μαγιούρ Σέλκε επενέβη έπειτα από τις φωνές της μητέρας του παιδιού, η οποία φαίνεται να έχει περιορισμένη όραση, καθώς ο γιος της είχε πέσει από την αποβάθρα και το τρένο πλησίαζε.

Ο Σέλκε φαίνεται στο πλάνο να τρέχει για τουλάχιστον 30 μέτρα σε αντίθετη κατεύθυνση προς την αμαξοστοιχία, να σηκώνει το παιδί και στη συνέχεια να ανεβαίνει και εκείνος στην πλατφόρμα του σταθμού Βανγκάνι, περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Βομβάης.

Φοβήθηκε όπως είπε το τρένο, αλλά αντέδρασε αστραπιαία. «Δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτώ καθόλου, ήμουν αποφασισμένος να τον σώσω. Είδα το παιδί να πέφτει και το τρένο να επιταχύνει προς το μέρος του. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να επιβιώσει αν δεν είχα παρέμβει» δήλωσε σε ινδικό μέσο ο 30χρονος, τον οποίο οι πολίτες της Ινδίας παρομοίασαν με ήρωα για την ανιδιοτελή του πράξη.

Ο υπουργός σιδηροδρόμων της Ινδίας δήλωσε πως ο άνδρας θα παρασημοφορηθεί για την «ανθρωπιά του που αποτελεί πηγή έμπνευσης εν ώρα εργασίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου