Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Oυχάν: Ξέφρενο μουσικό φεστιβάλ με 11.000 θεατές στην covid-free κινεζική μεγαλούπολη

Newsbomb

Τα φεστιβάλ, οι συναυλίες και τα πάρτι επέστρεψαν στην Ουχάν που έχει επιστρέψει πλέον σε ρυθμούς κανονικότητας.

Απαλλαγμένοι από μάσκες και μέτρα ασφαλείας, χιλιάδες άνθρωποι διασκέδασαν σε μουσικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν, εκεί που πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός της Covid-19. Σε σκηνές που θύμιζαν εποχές προ πανδημίας, χιλιάδες άνθρωποι λικνίστηκαν στο ρυθμό που έδιναν αγαπημένοι καλλιτέχνες.


Πλήθος κόσμου έσπευσε να χορέψει και να διασκεδάσει την πρώτη ημέρα μίας πενθήμερης εθνικής γιορτής που πέρυσι είχε διοργανωθεί στο διαδίκτυο.

Οι κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης είχαν ζήσει δύο και πλέον μήνες αυστηρότατων περιορισμών, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown που είχε επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Έκτοτε η πόλη έχει εν πολλοίς απαλλαγεί από τον κορονοϊό που εξακολουθεί να πλήττει με σφοδρότητα πολλές χώρες του κόσμου.


Το συγκεντρωμένο πλήθος χόρεψε, τραγούδησε και διασκέδασε με τους διοργανωτές να σημειώνουν παρ’ όλα αυτά ότι οι αριθμοί ήταν πολλοί μικρότεροι φέτος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά προστατευτικά κάγκελα υψώθηκαν γύρω από τη σκηνή, ενώ αρκετοί θεατές φορούσαν μάσκες, όπως δήλωσε ένας απο τους υπευθύνους στο Reuters.


«Πέρυσι, εμείς εδώ στην Ουχάν υποφέραμε από τον κορονοϊό. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εκεί που βρισκόμαστε σήμερα. Οι άνθρωποι εδώ κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες και πλήρωσαν μεγάλο τίμημα. Γι 'αυτό νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σήμερα στο φεστιβάλ» δήλωσε ο 23χρονος μαθητής Γκάο Γιουτσέν, κάτοικος Ουχάν.

Η διήμερη εκδήλωση συγκεντρώνει γνωστούς και όχι τόσο γνωστούς εγχώριους τραγουδιστές και συγκροτήματα σε τρία στάδια στο πάρκο Garden Expo της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του Strawberry Music Festival πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής. Χιλιάδες Κινέζοι έφθασαν στην Ουχάν από ολόκληρη τη χώρα για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Ενθαρρυντική η επιδημιολογική εικόνα της Κίνας


Τον τελευταίο χρόνο, στην Κίνα, παρατηρούνται παροδικές εξάρσεις του ιού, ωστόσο η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα είναι ενθαρρυντική. Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 16 νέα κρούσματα COVID-19 την Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Υγείας της χώρας. Όλα τα περιστατικά ήταν εισαγόμενες λοιμώξεις που προέρχονταν από το εξωτερικό, ανέφεραν οι αρμόδιοι.


Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται τώρα σε 90.671, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος στα 4.636, πολλοί από τους οποίους ήταν κάτοικοι της Ουχάν.


Η Κίνα πραγματοποίησε περίπου 11,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς κατά της COVID-19 την Παρασκευή, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε περισσότερα από 265 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων αρχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μάσκες μέχρι μέσα Σεπτέμβρη εκτός και αν…