Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Γερουσιαστής έκανε τηλεδιάσκεψη στο Zoom από το αυτοκίνητο, βάζοντας ψεύτικο φόντο

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

Ο Άντριου Μπρένερ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Οχάιο, έβαλε ένα ψεύτικο φόντο κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Zoom για να φανεί πως ήταν στο σπίτι του, ενώ στην πραγματικότητα οδηγούσε. Αυτό που τον «πρόδωσε» δεν ήταν άλλο από τη ζώνη ασφαλείας που φορούσε- ενώ επίσης κάποια στιγμή γυρίζει το κεφάλι του, προφανώς για να αλλάξει λωρίδα με ασφάλεια.  

Το περιστατικό αυτό, με το συνοδευτικό βίντεο, έκανε τον γύρο των αμερικανικών και μη ΜΜΕ. Όπως γράφουν οι NY Times, η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα τη Δευτέρα, και στην αρχή ο Μπρένερ εμφανίστηκε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Μερικά λεπτά αργότερα, μετακίνησε το τηλέφωνό του, έφυγε για λίγο και μετά εμφανίστηκε ξανά, έχοντας αλλάξει τον φόντο για να φαίνεται σαν να ήταν στο γραφείο του στο σπίτι. Ωστόσο στο στήθος του φαινόταν ακόμα η ζώνη ασφαλείας.

Όπως γράφουν οι NY Times, φαινόταν να κρατάει τα μάτια του προς τα εμπρός καθώς απαντούσε σε ερωτήσεις μελών επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με αλλαγές στο προϋπολογισμό της πολιτείας. Ο ίδιος είπε στη The Columbus Dispatch που δεν αποσπάστηκε η προσοχή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και μπορούσε τόσο να οδηγεί όσο και να ακούει.

«Είχα δύο συναντήσεις που ήταν η μία μετά την άλλη, σε ξεχωριστές τοποθεσίες» είπε ο Μπρένερ στο The Dispatch. Και έχω κάνει και άλλες κλήσεις, πολλές κλήσεις, ενώ οδηγούσα. Οι περισσότερες είναι τηλεφωνικές κλήσεις, μα στις βιντεοκλήσεις δεν προσέχω το βίντεο. Για εμένα είναι σαν τηλεφωνική κλήση».

Οι NY Times γράφουν ότι το συμβάν συνέπεσε με την παρουσίαση ενός νομοσχεδίου για τη διάσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας. Στο πλαίσιό του απαγορεύονται απερίφραστα η αποστολή μηνυμάτων κατά την οδήγηση, όπως και το livestreaming, οι φωτογραφίες και η χρήση εφαρμογών.

Ο Μπρένερ δεν είναι ο μόνος που προβαίνει σε τέτοιο «παράπτωμα» σε τηλεδιάσκεψη κατά την πανδημία: Δικαστές έχουν διαμαρτυρηθεί για εμφανίσεις δικηγόρων και μαρτύρων με απρεπή εμφάνιση- χωρίς μπλούζες, ή ακόμα και με μπικίνι ή...καθόλου ρούχα.

Τον προηγούμενο μήνα η Ρεμπέκα Σαλντάνα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής στην Ουάσινγκτον, ζήτησε συγγνώμη επειδή συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη ενώ οδηγούσε, ενώ τον Φεβρουάριο πλαστικός χειρουργός εμφανίστηκε σε δικαστήριο από χειρουργείο. Επίσης, δικηγόρος στο Τέξας αντιμετώπισε δυσκολίες με φίλτρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πείσει πως...δεν ήταν γάτα.

Με πληροφορίες από New York Times

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Από τον Αύγουστο κυνηγούσε κοπέλες ο 22χρονος - Τι τον πρόδωσε