Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Μυστήριο με χιλιάδες νεκρά ψάρια σε λίμνη της χώρας

Newsbomb

Τουλάχιστον σαράντα τόνοι από νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες μίας μολυσμένης λίμνης του Λιβάνου, σε ένα φαινόμενο που προβληματίζει έντονα τις Αρχές και τις οικολογικές κυβερνήσεις .

Οι ντόπιοι αποδίδουν το μαζικό αφανισμό των ψαριών στα μολυσμένα ύδατα, δεν αποκλείουν ωστόσο να οφείλεται και σε μία μυστηριώδη ασθένεια.


Το φαινόμενο πιστεύεται ότι οφείλεται στα ανεπεξέργαστα λύματα που απορρίπτονται από δεκάδες εργοστάσια στον ποταμό Λίτανι ο οποίος ρέει στη λίμνη Καραούν, μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στον μεγαλύτερο ποταμό του Λιβάνου.



Οικολόγοι προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τη ρύπανση του νερού από λύματα και απόβλητα. Πάνω από τα χιλιάδες ψάρια που βρίσκονται σε αποσύνθεση πετούν σμήνη από μύγες ενώ ανάμεσά τους επιπλέουν κάθε λογής απορρίμματα, δημιουργώντας μία υγειονομική βόμβα.

Εθελοντές και αλιείς που βγάζουν τα προς το ζην από τον ποταμό κάλεσαν τις Αρχές να ερευνήσουν την αιτία και να ασκήσουν δίωξη σε όποιον ρυπαίνει τη λίμνη. Το ψάρεμα στη λίμνη, που δημιουργήθηκε το 1959, απαγορεύεται από 2018 λόγω της ρύπανσης. Το νερό συλλέγεται για άρδευση ενώ παράγεται και υδροηλεκτρική ενέργεια.


Μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την Βηρυτό τον Αύγουστο του 2020, η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση. Η πολιτική αστάθεια κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επούλωση των πληγών και την βελτίωση της οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή