Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Δείτε τι έκανε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε για το Ισραήλ (vid)

Newsbomb

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως…έχει αρχίσει να κουράζεται από τις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνεχιζόμενη βία στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Μετά από μία εβδομάδα καταιγισμού ερωτήσεων σε κάθε συνέντευξη Τύπου και κάθε εμφάνισή του, ο Μπάιντεν μάλλον εκνευρίστηκε όταν μία δημοσιογράφος ρωτήθηκε ξανά στη διάρκεια ενός test-drive.


Είναι η στιγμή λοιπόν που ο πρόεδρος των ΗΠΑ οδηγεί ένα νέο ηλεκτρικό Ford F-150 στο κέντρο της εταιρείας Ford Dearborn Development Center του Μίσιγκαν.

Μία ρεπόρτερ πλησιάζει λοιπόν πλησιάζει τον Μπάιντεν που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και τον ρωτάει αν μπορεί να του θέσει μία σύντομη ερώτηση για το Ισραήλ. «Όχι δεν μπορείς- όχι εκτός αν μπεις μπροστά στο αυτοκίνητο και εγώ πατήσω γκάζι» απάντησε και στη συνέχεια χαμογέλασε, προσθέτοντας ότι αστειεύεται.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκδώσει δεκάδες ανακοινωθέντα σε διάφορες μορφές σχετικά με το θέμα, ενώ οι αξιωματούχοι και οι εκπρόσωποί της βομβαρδίζονται σχετικά με το μεσανατολικό σε όλες σχεδόν όλες τις εμφανίσεις τους την τελευταία εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν δέχθηκε αυξανόμενη πίεση από το Δημοκρατικό κόμμα και τους συμμάχους του στο εξωτερικό να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην προώθηση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Μετά από μια εβδομάδα εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε επανειλημμένα για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις ρουκέτες της Χαμάς, ο Μπάιντεν τη Δευτέρα εξέφρασε «την υποστήριξή του στην κατάπαυση του πυρός» σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Γιός ενός πωλητή αυτοκινήτων, ο Μπάιντεν είναι γνωστός για την αγάπη του προς τα αυτοκίνητα, γεγονός που έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια.

Ως αντιπρόεδρος, εξέφρασε απογοήτευση κάποτε στο Car and Driver για το γεγονός ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν του επέτρεπε να οδηγήσει την αγαπημένη του Corvette του 1967 - «το μόνο πράγμα που μισεί σε αυτόν τον ρόλο». Το ίδιο ισχύει τώρα που είναι πρόεδρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Σβήνει» η προσωπική διαφορά - Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα δουν αυξήσεις