Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Γιατί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης παίζει ανάμεσα…σε τάφους

Newsbomb

Η φημισμένη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης περιορίστηκε, δοκιμάστηκε και πέρασε δύσκολες ημέρες -όπως όλος ο κόσμος της Τέχνης και του θεάματος- εν μέσω πανδημίας. Πριν από λίγες ημέρες έδωσε μία από τις πρώτες της παραστάσεις μπροστά σε κοινό σε ένα χώρο, εντελώς διαφορετικό από τους συνυηθισμένους.

Το περασμένο σαββατούριακο οι ήχοι της κλασικής μουσικής πλημμύρισαν...το νεκροταφείο Green-Wood Cemetery του Μπρούκλιν.

Η εκδήλωση είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς που ονομάζεται Death of Classical και… φέρνει την κλασική μουσική σε μη συμβατικές τοποθεσίες, όπως είναι τα κοιμητήρια και οι κατακόμβες.


«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιος ακούει πέρα από τους ανθρώπους που μπορούμε να δούμε» δήλωσε ο Max Zeugner, ο μπασίστας της φιλαρμονικής.


Εμπνευστής του εγχειρήματος που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια στο «Μεγάλο Μήλο» ο Andrew Ousley φέρνει όπως λέει την κλασική μουσική και την όπερα σε χώρους αντισυμβατικούς, με εκπληκτική ακουστική.

«Υπάρχει μια ποιότητα ήρεμου προβληματισμού σε όλο το νεκροταφείο που βοηθά στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας κατάνυξης και προσήλωσης» λέει.

Τα «μουσικά χάπενινγκ» -εν μέρει κονσέρτα, εν μέρει τελετουργικά, εν μέρει περίπατοι σε ανοιχτούς χώρους θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανική «σφαίρα» στον Ερντογάν: Δίνουν στην Ελλάδα F-35 και χρήμα για νέα όπλα και... φρεγάτες