Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Mεξικό: «Μάτι της φωτιάς» - Διαρροή αερίου προκαλεί τεράστια φλόγα στην επιφάνεια του ωκεανού (Vid)

Newsbomb

Οι φλόγες που ξέσπασαν κοντά σε μια πλατφόρμα πετρελαίου στο Μεξικό χρειάστηκαν περισσότερες από πέντε ώρες για να σβήσουν.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην επιφάνεια του ωκεανού, δυτικά από τη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό πυροδοτήθηκε από μία διαρροή αερίου σε υποβρύχιο αγωγό. Τα βίντεο με τις φλόγες να μαίνονται...πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας έγιναν viral και έκαναν το γύρο του κόσμου.

Οι φωτεινές πορτοκαλί φλόγες που πηδούν από το νερό και θυμίζουν λάβα ονομάστηκαν «μάτι της φωτιάς» από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λόγω του κυκλικού σχήματος της φλόγας, καθώς μαίνονταν σε μικρή απόσταση από μια πλατφόρμα πετρελαίου του κολοσσού Pemex νωρίς την Παρασκευή.

Η πυρκαγιά χρειάστηκε περισσότερες από πέντε ώρες για να σβήσει πλήρως, σύμφωνα με την εταιρεία. Ξεκίνησε σε έναν υποβρύχιο αγωγό που συνδέεται με μια πλατφόρμα στην κορυφαία πετρελαϊκή εγκατάσταση Ku Maloob Zaap της Pemex, την πιο σημαντική της εταιρείας, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η Ku Maloob Zaap βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο του Κόλπου του Μεξικού. Η Pemex ανακοίνωσε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και η παραγωγή πετρελαίου δεν επηρεάστηκε μετά τη διαρροή αερίου που σημειώθηκε περίπου στις 5:15 π.μ. τοπική ώρα. Η φωτιά σβήστηκε εντελώς στις 10:30 π.μ.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα διερευνήσει την αιτία της πυρκαγιάς. Η Pemex, η οποία έχει μεγάλο ιστορικό μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της, πρόσθεσε ότι έκλεισε επίσης προληπτικά τις βαλβίδες του αγωγού που έχει διάμετρο 30 εκατοστών.

Ο Angel Carrizales, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια πετρελαίου του Μεξικού ASEA, έγραψε στο Twitter ότι το περιστατικό «δεν προκάλεσε διαρροή». Δεν εξήγησε ωστόσο ποια είναι η ουσία που «κάηκε» επάνω στην επιφάνεια του νερού.

Η Ku Maloob Zaap είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου της Pemex, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% των σχεδόν 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών που παράγονται ημερησίως.

«Οι στροβιλομηχανές των ενεργών εγκαταστάσεων παραγωγής επηρεάστηκαν από την ηλεκτρική καταιγίδα και τις ισχυρές βροχές», σύμφωνα με την έκθεση περιστατικού από την Pemex που δημοσίευσε το Reuters. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας χρησιμοποίησαν άζωτο για να ελέγξουν τη φωτιά,ανέφεραν οι συντάκτες της έκθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.