Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: «Αφεθήκαμε στα χέρια του Θεού» λένε οι πλημμυροπαθείς - Bίντεο απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Newsbomb

Πρωτοφανείς πλημμύρες έπληξαν περιοχές της Ισπανίας, με τους κατοίκους σε πολλές παραθαλάσσιες πόλεις να δηλώνουν τυχεροί που δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Οι άνθρωποι στην πόλη Aλκανάρ στη βορειοανατολική Καταλονία αξιολογούν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπεσαν σε περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι δήλωσαν τυχεροί που δεν χάθηκαν ζωές , καθώς περισσότερα από 250 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στην πόλη τους από τις 12 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα την Τετάρτη.

«Ανεβήκαμε στο σπίτι μας μετά τα αφήσαμε όλα στα χέρια του Θεού», δήλωσε η 67χρονη Ρόζα Μαρία Σάντσο, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στον πεζόδρομο του Αλκανάρ.
Οι βροχές μετέτρεψαν γρήγορα τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.

Αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και ορισμένα κατέληξαν στη θάλασσα. Σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν λάσπη, νερό και συντρίμμια. Οι αρχές εργάζονται εντατικά για να ανοίξουν ξανά δρόμους και γραμμές τρένων που έγιναν αδιαπέραστες από τη λάσπη και το νερό.

Άλλα τμήματα των κεντρικών και βόρειων περιοχών της Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και η Μαδρίτη, δοκιμάστηκαν επίσης απο πλημμύρες. Περιοχές του βορρά της Ισπανίας και των Βαλεαρίδων Νήσων παραμένουν σε επιφυλακή για καταιγίδες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι υπάρχει αύξηση των έντονων βροχοπτώσεων και της ξηρασίας που συνδέονται με την κλιματική κρίση.

«Η Ισπανία βιώνει κυρίως σε σημεία της Μεσογείου, περιόδους καταρρακτώδους βροχής που είναι πιο έντονες και μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας που διακόπτονται από αυτές τις έντονες βροχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Ρούμπεν ντελ Κάμπο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Mίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες