Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακό βίντεο: Πιλότος πέταξε μέσα από τούνελ με ταχύτητα 240χλμ./ώρα – Έσπασε 5 Ρεκόρ Γκίνες

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Η εντυπωσιακή πτήση του Ιταλού πιλότου πραγματοποιήθηκε σε τούνελ στην Κωνσταντινούπολη

Μια εντυπωσιακή πτήση που του χάρισε πέντε Ρεκόρ Γκίνες πραγματοποίησε ο Ιταλός Ντάριο Κόστα ο οποίος πέταξε μέσα από δύο τούνελ με ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος που είχε αναπτύξει ταχύτητα 240χλμ./ώρα.

Το ρεκόρ σημειώθηκε με ένα ειδικά μετασκευασμένο αεροσκάφος Zivko Edge 540 σε τούνελ στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Η πτήση απαιτούσε λεπτότατους χειρισμούς από τον Ιταλό πιλότο καθώς το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος μόλις 1 μέτρο πάνω από το οδόστρωμα.

Παρά τον αντίθετο άνεμο ο πιλότος της Red Bull πέταξε αρχικά μέσα από ένα τούνελ μήκους 360 μέτρων πριν να συνεχίσει σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο τούνελ μήκους 1.160 μέτρων. Συνολικά ο Κόστα χρειάστηκε 43,44 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την πτήση του την οποία γιόρτασε μια περιστροφή 360 μοιρών.

Μετά την προσγείωση του του απονεμήθηκαν πέντε βραβεία Γκίνες: Ένα για την μεγαλύτερη πτήση με αεροπλάνο μέσα σε τούνελ, ένα για την πρώτη πτήση με αεροπλάνο μέσα σε τούνελ, ένα για την μεγαλύτερη πτήση κάτω από στιβαρή κατασκευή, ένα για την πτήση μέσα από δύο τούνελ και ένα για την πρώτη απογείωση από τούνελ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ΤΩΡΑ: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού λόγω τροχαίου

«Για τη γυναίκα μου»: Έμπλεξε άσχημα ο Πέτρος Φιλιππίδης...

Mad Clip: Σήμερα η κηδεία του τράπερ - Θα μεταδοθεί live από YouTube