Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Η πιο μοναχική φάλαινα» στον κόσμο χτυπά το κεφάλι της στη δεξαμενή (video)

Newsbomb

Η Κίσκα η τελευταία φάλαινα-δολοφόνος που ζει σε θαλάσσιο πάρκο στο Οντάριο του Καναδά βιντεοσκοπήθηκε να χτυπάει το κεφάλι στη δεξαμενή της, προφανώς από...άγχος, μοναξιά και απόγνωση.

Η Κίσκα που ονομάστηκε από το Whale Sanctuary Project ως «η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο», καθώς δεν υπάρχουν άλλες όρκες στο ενυδρείο MarineLand στους καταρράκτες του Νιαγάρα, προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση.

Χτυπά το κεφάλι της στα τοιχώματα της δεξαμενής της στο 30 δευτερολέπτων βίντεο, με κάποια από τα πλάνα να είναι από drone.Τα πλάνα της καταγράφηκαν από τον ακτιβιστή κατά της αιχμαλωσίας Φιλ Ντέμερς, ο οποίος δούλευε στο πάρκο.

Μοιράστηκε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη λεζάντα: «Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2021. Ακτιβιστές κατά της αιχμαλωσίας μπήκαν στο MarineLand και είδαν την Κίσκα, την τελευταία σωζόμενη όρκα να χτυπά με δύναμη το κεφάλι της στον τοίχο. Παρακαλούμε δείτε το και κοινοποιήστε. Αυτή η σκληρότητα πρέπει να τελειώσει. #FreeKiska».

Ο Ντέμερς είπε ότι η Κίσκα που είναι τώρα 44 ετών, γεννήθηκε στις ακτές της Ισλανδίας και βρίσκεται σε αιχμαλωσία από το 1979. Είναι μόνη από το 2011, καθώς όλες οι άλλες όρκες πέθαναν, ανάμεσά τους και τα πέντε βρέφη της.

«Η Κίσκα είναι χωρίς σύντροφο από το 2011 και στερείται κάθε πτυχή του κοινωνικού πολιτισμού που θα είχε βιώσει στην άγρια φύση. «Οι όρκες, και μάλιστα όλες οι φάλαινες και τα δελφίνια, είναι εξαιρετικά εύκολο να πεθάνουν σε αιχμαλωσία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ποια είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου

Κλειστοί χώροι: Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών – Τι άλλο αλλάζει