Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Γυμνή φωτογράφιση για τη σωτηρία της Νεκράς Θάλασσας στο Ισραήλ

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Με μια γυμνή φωτογράφιση που οργάνωσε ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Spencer Tunick επιχείρησε το Ισραήλ να αφυπνίσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την κατάσταση της Νεκράς Θάλασσας

Ένα φωτογραφικό δρώμενο στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι «φορώντας» μόνο λευκή μπογιά οργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Νεκρά Θάλασσα.

Οργανωτής του δρώμενου ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Spencer Tunick ο οποίος ντυμένος στα μαύρα έδινε εντολές στους γυμνούς συμμετέχοντες προκειμένου να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η κυβέρνηση του Ισραήλ προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο τη συρρίκνωση της Νεκράς Θάλασσας. Όπως εξήγησε ο Spencer Tunick «για μένα το σώμα αντιπροσωπεύει την ομορφιά, τη ζωή και την αγάπη». Όσον αφορά, δε, τη χρήση της λευκής μπογιάς ο 54χρονος φωτογράφος εξήγησε ότι το έκανε για να παραπέμψει στο μύθο του Λωτ η σύζυγος του οποίου μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος.

«Νιώθεις πολύ φυσιολογικά όταν βγάλεις τα ρούχα σου. Φτάνεις, δε, μέχρι του σημείου να μην θέλεις να τα φορέσεις ξανά. Η μόνη δυσκολία που είχαμε ήταν με τους βράχους» δήλωσε από την πλευρά του η 26χρονη φοιτήτρια Anna Kleiman.

Την πρώτη φορά που ο Tunick είχε αναλάβει μια παρόμοια αποστολή από το Ισραήλ - πριν από σχεδόν 10 χρόνια - είχε χρησιμοποιήσει 1.000 γυμνά μοντέλα τα οποία είχε βάλει να ποζάρουν στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας.

Όπως σημειώνει ο Guardian το πρόβλημα με τη Νεκρά Θάλασσα δημιουργείται γιατί Ισραήλ και Ιορδανία έχουν εκτρέψει τη μεγαλύτερη ποσότητα του νερού για χρήση ύδρευσης και άρδευσης με την κλιματική αλλαγή και την μεγαλύτερη εξάτμιση των υδάτων να έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)