Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Merdeka 118: Ο πύργος της Μαλαισίας που θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο (vid)

Newsbomb

Ο πύργος Merdeka 118, που βρίσκεται στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, έχει επίσημα 118 ορόφους και σύντομα θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.

Το κτήριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Fender Katsalidis με έδρα την Αυστραλία και ανεγέρθηκε στο σημείο όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957.

Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούνται από τριγωνικές γυάλινες όψεις που μοιάζουν με ένα άκοπο στολίδι, εμπνέονται από τα μοτίβα στις μαλαισιανές τέχνες ενώ συμβολίζουν την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία στη χώρα. Το κτήριο Merdeka 118 έχει ύψος 678,9 μέτρα και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων 157.935 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ξενοδοχεία και κατοικίες, όπως το Park Hyatt Kuala Lumpur και την υψηλότερη πλατφόρμα παρατήρησης στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το κτήριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της πόλης και βρίσκεται πάνω από ένα υδάτινο πάρκο 16 στρεμμάτων και ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Το Merdeka 118 αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στο Νέο Ηράκλειο: Η 30χρονη σκότωσε τον αδερφό της και μετά αυτοκτόνησε

Νίκος Τσουμάνης: Σοκάρουν τα τελευταία SMS πριν αυτοκτονήσει - «Έχω πάρει την απόφασή μου κόουτς»

Λαμία: Θλίψη στη κηδεία της 14χρονης που κατέληξε από κορονοϊό