Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Απόκοσμες εικόνες - Ο ουρανός «βάφτηκε» κόκκινος (vids)

Newsbomb

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές θέαμα ήρθαν οι κάτοικοι της Zhoushan, πόλης – λιμάνι που βρίσκεται στην Κίνα, το Σάββατο (7/5) όταν κοιτώντας τον ουρανό, διαπίστωσαν ότι είχε βαφτεί ασυνήθιστα κόκκινος.

Βίντεο από το κινεζικό λιμάνι Zhoushan κατέγραψαν τον ουρανό ο οποίος έγινε κόκκινος κάτω από παχιά στρώματα ομίχλης ενώ παράλληλα, ακούγονται και οι φωνές των κατοίκων της περιοχής.

Ο κατακόκκινος ουρανός ήταν πιο εμφανής στο λιμάνι, προκαλώντας ανησυχίες για κάποια φωτιά η οποία βγήκε εκτός ελέγχου. Τα βίντεο από τον κόκκινο ουρανό έγιναν αμέσως viral με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το φαινόμενο: «Θα συμβούν ατυχήματα», έγραψε κάποιος. «Άρχισα να εφοδιάζομαι με προμήθειες», σχολίασε ένας άλλος.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης εξήγησαν ότι τα περίεργα κόκκινα χρώματα στον ουρανό δεν ήταν σημάδι Αρμαγεδδώνα αλλά στην πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα διάθλασης του φωτός.

«Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, περισσότερο νερό στην ατμόσφαιρα σχηματίζει αερολύματα που διαθλούν και διασκορπίζουν το φως των αλιευτικών σκαφών και δημιουργούν τον κόκκινο ουρανό που βλέπει το κοινό», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο φωτισμός μπορεί να προήλθε από ένα αλιευτικό σκάφος του Ειρηνικού, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που επικαλούνται την China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co, στην οποία ανήκει το σκάφος.

Οι διαδικτυακοί ερευνητές είπαν ότι τα σωματίδια από την ηφαιστειακή έκρηξη της Τόνγκα το 2022, που βρέθηκε να είναι η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη στον 21ο αιώνα μέχρι στιγμής, θα μπορούσαν επίσης να έχουν συμβάλει στη διάθλαση του φωτός.

Παράλληλα, ερευνητές είπαν στο Live Science ότι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες, που προκαλούνται από ηλιακές εκρήξεις που έπληξαν τη γήινη μαγνητόσφαιρα, μπορεί να προκάλεσαν το γεγονός.