Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Υπέφερε από καρκίνο, αλλά τον έχει ξεπεράσει», λέει ο Όλιβερ Στόουν

Newsbomb

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη σειρά συνεντεύξεων υπό τον τίτλο «The Putin Interviews».

Μάχη με τον καρκίνο έδινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ο οποίος για δυο χρόνια ήταν στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς συνεντεύξεων «The Putin Interviews».

«Ο Πούτιν υπέφερε από καρκίνο, αλλά το έχει ξεπεράσει», δήλωσε το Σάββατο ο Στόουν μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος είναι Ρωσοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης. Πάντως, η αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν ακούγεται δημόσια για πρώτη φορά και ο ρωσικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ασθένεια του Πούτιν. Ο Στόουν ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Λίγο καιρό πριν, το περιοδικό New Lines έγραψε πως έχει στην κατοχή του ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη -ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο- και περιγράφει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος», αν και δεν προσδιορίστηκε ο τύπος του καρκίνου του αίματος.

Το περιοδικό σε ρεπορτάζ του αναφέρει, επίσης, ότι, «ένα άκρως απόρρητο σημείωμα» εστάλη από τα κεντρικά γραφεία της FSB, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας, σε όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της.

Ο Christo Grozev, επικεφαλής ερευνών στο Bellingcat, έναν αξιόπιστο ιστότοπο δημοσιογραφικών ερευνών, δήλωσε: «Το σημείωμα έδωσε εντολή στους περιφερειακούς διευθυντές να μην εμπιστεύονται τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου. Οι διευθυντές έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαψεύσουν οποιεσδήποτε φήμες τυχόν κυκλοφορήσουν στις τοπικές μονάδες της FSB. Σύμφωνα με πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το υπόμνημα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB, ξαφνικά, να καταλήγουν να πιστέψουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή ασθένεια».