Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σάλος με βίαιη σύλληψη πατέρα μπροστά στα παιδιά του

Newsbomb

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που έκαναν τη σύλληψη σε σπίτι στο Βερολίνο ξεστόμιζε ρατσιστικά σχόλια.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο λόγω μιας ρατσιστικής επίθεσης αστυνομικών σε άνδρα από τη Συρία μπροστά στην οικογένειά του.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί έχει καταγραφεί η στιγμή της σύλληψης ενός άνδρα μπροστά στα παιδιά του, ενώ ο αστυνομικός που του περνάει χειροπέδες ασκεί υπερβολική βία και ξεστομίζει ρατσιστικά σχόλια.

Το βίντεο δημοσίευσε ένας δικηγόρος και είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Οι αστυνομικοί έχουν ρίξει στο πάτωμα τον άνδρα μέσα στο σπίτι του στο Βερολίνο ενώ τα παιδιά του που παρακολουθούν τη σκηνή κλαίνε και η σύζυγός του εκλιπαρεί τους ένστολους να μην τον χτυπήσουν.

Τότε ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει στη γυναίκα: «Αυτή είναι η πατρίδα μου και εσύ είσαι φιλοξενούμενη. Θα πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως ορίζουν οι νόμοι». Λίγο αργότερα, ο αστυνομικός απευθύνεται με απειλητικό τόνο στη γυναίκα λέγοντας της «βγάλε τον σκασμό. Μη με αγγίξεις ξανά αλλιώς θα σε πάω στα κρατητήρια».

Από την πλευρά της η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή (9/9), ενώ διευκρινίζει ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα προκειμένου να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης του άνδρα που κατηγορείται για απάτη με επιδόματα που εισέπραξε.

Κατά την ίδια ανακοίνωση ο άνδρας αντιστάθηκε και γι' αυτό οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος ενώ η σύζυγός του προσπάθησε να τον απελευθερώσει και εμποδίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Syrian Mirror, αργότερα την ίδια μέρα, το ζευγάρι ήρθε σε ένα αστυνομικό τμήμα και κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι τους επιτέθηκαν. Ο άνδρας υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι. Έδειξαν, μάλιστα, το βίντεο από το περιστατικό με τη φράση «προσβολή αλλοδαπών». Την έρευνα διενεργεί ανεξάρτητο αστυνομικό τμήμα.