Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει μικρό παιδί από τα συντρίμμια

Newsbomb

Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από το OPEN με τη διάσωση ενός επτάχρονου κοριτσιού από Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια κτιρίου στο Χατάϊ

Εικόνες και βίντεο οδύνης και πόνου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου την τελευταία εβδομάδα στην Τουρκία, η οποία δεν σταματάει να μετράει θύματα και καταστροφές μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Η γειτονική χώρα έρχεται αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Άνθρωποι στο κρύο, στον δρόμο, προσπαθούν να επιβιώσουν τυλιγμένοι σε κουβέρτες και ανάβοντας αυτοσχέδιες εστίες φωτιάς. Ο απολογισμός των θανάτων σε Τουρκία και Συρία πλησιάζει τις 36.000 και θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί, καθώς το επίκεντρο της απόκρισης μετατέθηκε από τη διάσωση επιζώντων, που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, στην παροχή στέγης, τροφής και ψυχολογικής φροντίδας.

Ένα νέο βίντεο έρχεται από το OPEN στη δημοσιότητα, το οποίο καταγράφει τη στιγμή διάσωσης ενός 7χρονου κοριτσιού από Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια κτιρίου στο Χατάϊ.

Στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες των διασωστών, μέσα σε ένα ιδιότυπο τούνελ από χαλάσματα, να εντοπίσουν το παιδί.