Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Σερίφης σε ρόλο...μαιευτήρα - Βοήθησε γυναίκα να γεννήσει στην άκρη αυτοκινητόδρομου

Newsbomb

Ένας βοηθός σερίφη στην κομητεία της Φλόριντα βοήθησε μία έγκυο γυναίκα να γεννήσει, σε ένα στιγμιότυπο που έκανε το γύρο του κόσμου

Ένας βοηθός σερίφη στην κομητεία Hillsborough της Φλόριντα βοήθησε μια έγκυο γυναίκα να γεννήσει στον αυτοκινητόδρομο Highway 60, ανέφεραν οι αρχές σε δελτίο τύπου. «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τις γρήγορες ενέργειες και την αφοσίωσή του στην υπηρεσία της κοινότητάς μας με οποιαδήποτε ιδιότητα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Hillsborough, Τσαντ Κρόνιστερ.

Μέσα σε απόλυτο «πανικό», ένας οδηγός πλησίασε τον αξιωματούχο, Ντάνιελ «Ρεντ» Τζόουνς στην άκρη του αυτοκινητόδρομου, εξηγώντας ότι η γυναίκα του επρόκειτο να γεννήσει. Αφού κάλεσε για βοήθεια, ο ένστολος ανέλαβε δράση» - και λίγα λεπτά αργότερα, το μωρό γεννήθηκε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου.

Οι αρχές είπαν ότι ο αστυνομικός παρείχε ενθάρρυνση και συναισθηματική υποστήριξη και χρησιμοποίησε την εκπαίδευσή του για να βοηθήσει στη γέννηση του νεογέννητου, ενός κοριτσιού. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα του Τζόουνς να βοηθά τη γυναίκα να γεννήσει. Ο αστυνομικός λέει στη γυναίκα να «αναπνεύσει» καθώς της πιάνει το χέρι.

Αργότερα στο βίντεο, η γυναίκα είπε στον αστυνομικό ότι το μωρό της «έρχεται». Στη συνέχεια, το βίντεο διακόπτεται και ο αστυνομικός εμφανίζεται να κρατά ψηλά το κοριτσάκι στη μητέρα της. Μετά τη γέννηση του παιδιού, η πυροσβεστική υπηρεσία διάσωσης της κομητείας Hillsborough έφτασε στο σημείο και μετέφερε τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο για να λάβουν φροντίδα.

Οι αρχές λένε ότι ο αστυνομικός ήταν «ενθουσιασμένος» που βοήθησε στη γέννηση του μωρού και μάλιστα συνέστησε στο ζευγάρι να ονομάσει το μωρό «Ρεντ» από το όνομά του, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο σερίφης της κομητείας επαίνεσε τον αξιωματικό για τη γρήγορη ανταπόκρισή του στο περιστατικό. Στη συνέχεια σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο αστυνομικός βοήθησε να γεννηθεί ένα μωρό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 2021.

«Ενώ η παράδοση στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου δεν ήταν το αρχικό σχέδιο γέννησης, ο κύριος Τζόουνς διαβεβαίωσε τη μητέρα έξι παιδιών ότι ήταν σε καλά χέρια», είπε ο σερίφης. «Εύχομαι στη μαμά, τον μπαμπά και το νέο τους κοριτσάκι κάθε χαρά και ευτυχία. Συγχαρητήρια!»