Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Bερολίνο: Συναγερμός για το λιοντάρι που «κόβει βόλτες» - Χτενίζουν δρόμους και δάση

Newsbomb

Η αστυνομία του Βερολίνου χτενίζει δρόμους και δάση αναζητώντας ένα λιοντάρι που φέρεται να κυκλοφορεί ελεύθερο

Οι αρχές του Βερολίνου συνεχίζουν να αναζητούν ένα λιοντάρι, το οποίο πιστεύεται ότι είναι κατοικίδιο που διέφυγε, χτενίζοντας δρόμους και δάση. Η λέαινα εθεάθη να κάνει βόλτες στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές κλήθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς δεκάδες αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν το ζώο.

Δύο πολίτες τράβηξαν βίντεο με μια λέαινα να περιπλανιέται σε δασώδη περιοχή έξω από το Βερολίνο. Η αστυνομία πιστεύει ότι το ζώο είναι κατοικίδιο που δραπέτευσε, καθώς κανένας ζωολογικός κήπος ή τσίρκο δεν έχει αναφέρει κάποια εξαφάνιση. Στα πλάνα από κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησαν φαίνεται ένας αγριόχοιρος και ένα λιοντάρι να κυνηγιούνται.

«Ακόμη και έμπειροι αξιωματικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανώς μια λέαινα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο RBB. Οι αρχές πιστεύουν ότι η άγρια γάτα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να κοιμάται σε ένα από τα πολλά δάση στο Βραδεμβούργο, το κρατίδιο που περιβάλλει την πρωτεύουσα της Γερμανίας.

«Συνιστούμε στους ανθρώπους να μην φεύγουν από το σπίτι για να περπατήσουν και ιδιαίτερα να μην κάνουν τζόκινγκ στο δάσος», είπε ο Michael Gruber, δήμαρχος του Kleinmachnow, ενός δήμου στα νοτιοδυτικά σύνορα του Βερολίνου, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το ζώο. Η λέαινα πρόσθεσε δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό της στην οποία συμμετέχουν δύο ελικόπτερα, drones και κάμερες υπερύθρων επεκτάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς εκατό αστυνομικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους με κυνηγούς και κτηνιάτρους. Θα μπορούσαν να αιχμαλωτίσουν και να σκοτώσουν το ζώο, μόνο εάν αποτελούσε κίνδυνο για τους ανθρώπους, είπε ο δήμαρχος. Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων επέκριναν τις διαδοχικές κυβερνήσεις επειδή απέτυχαν να απαγορεύσουν την πρακτική της διατήρησης άγριων ζώων ως κατοικίδιων ζώων.

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπήρξαν επανειλημμένες περιπτώσεις μεγάλης απόδρασης από τα σπίτια και τα τσίρκα», δήλωσε ο Peter Hoeffken της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων PETA. «Παρά τις αμέτρητες προειδοποιήσεις, οι πολιτικοί απέτυχαν να απαγορεύσουν τη διατήρηση εξωτικής άγριας ζωής».

Ο φύλακας του τσίρκου Michel Ramon Rogall είπε στο Reuters ότι δεν υπήρχε τσίρκο με άγρια ζώα αυτή τη στιγμή στο δρόμο στην ανατολική Γερμανία, «και ούτε θα δραπέτευαν (αν υπήρχε)». Ο ειδικός για τα άγρια ζώα και επικεφαλής του Ινστιτούτου Leibniz για Ζωολογικούς Κήπους και Έρευνα Άγριας Ζωής, Χέριμπερτ Χόγκερ, είπε ότι το βίντεο του υποτιθέμενου λιονταριού φαίνεται να δείχνει ένα μεγάλο αρπακτικό.

Συγκρίνοντας το με ένα κράσπεδο που φαίνεται στο βίντεο, υπολόγισε ότι το ζώο έχει μήκος ουλάχιστον 1,2 μέτρων. «Το ζώο έχει επίσης μια ουρά με μία μαύρη σφαίρα στο τέλος, που ειναι ενδεικτική για λιοντάρια», είπε. «Από την άλλη πλευρά, το ζώο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και, όπως καταλαβαίνω, ούτε ιδιαίτερα ψηλό, δηλαδή στο ύψος των ώμων. Οπότε πιθανώς πρόκειται για ένα ζώο που δεν έχει μεγαλώσει πλήρως»