Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέλη της Χαμάς εισβάλλουν σε κιμπούτς στο Ισραήλ - Νέο βίντεο

Newsbomb

Νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει δύο μαχητές της Χαμάς να αποκτούν πρόσβαση στο Be'eri, ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, περιμένοντας και πυροβολώντας ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στη μικρή κοινότητα.

Νέο βίντεο παρακολούθησης που έλαβε η Washington Post δείχνει δύο μαχητές της Χαμάς να αποκτούν πρόσβαση στο Be'eri, ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, νωρίς το Σάββατο, περιμένοντας και πυροβολώντας ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στη μικρή κοινότητα.

Το βίντεο, που καταγράφηκε λίγο μετά το ξημέρωμα -η χρονική σήμανση είναι 5:55 π.μ. φαίνεται να είναι λανθασμένη -δείχνει το καμουφλαρισμένο ζευγάρι να πλησιάζει αργά την κλειστή πύλη από τη βορειοδυτική πλευρά. Ένα μέλος της Χαμάς γονατίζει και κοιτάζει κάτω από την πύλη προτού διασχίσει το δρόμο, όπου σπάει το τζάμι ενός περιπτέρου ασφαλείας και σκαρφαλώνει μέσα.

Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, ένα όχημα με τουλάχιστον δύο άτομα στα μπροστινά καθίσματα φτάνει μέχρι την είσοδο. Καθώς η πύλη αρχίζει να ανοίγει, τα δύο μέλη της Χαμάς ανοίγουν πυρ εναντίον των επιβατών. Το αυτοκίνητο κυλά προς τα εμπρός μέσα από την είσοδο καθώς οι δύο μαχητές τρέχουν στο κιμπούτς, ο ένας χτυπά μια κάμερα που καταγράφει το περιστατικό. Πρόσθετα πλάνα παρακολούθησης που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά αργότερα δείχνουν δύο ανθρώπους που ταιριάζουν με την εμφάνισή τους να περπατούν μέσα από μια αυλή στη βάση.

Η Post έχει αναλύσει περισσότερα από δέκα βίντεο που τραβήχτηκαν στη βάση το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων πλάνων που δείχνουν τέσσερις πολίτες που κρατούνται από μέλη της Χαμάς. Τα ίδια άτομα, που αναγνωρίστηκαν από τη φυσική τους εμφάνιση και τα ρούχα τους, εθεάθησαν σε ένα μεταγενέστερο βίντεο απλωμένα στο έδαφος, προφανώς σκοτωμένα.

Το νέο υλικό δόθηκε στο The Post από το κανάλι Telegram South First Responders, το οποίο ανέβασε βίντεο από το νότιο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες. Το βίντεο είναι το πρώτο που έχει δημοσιευτεί και δείχνει μαχητές στο κιμπούτς το Σάββατο. Εκατόν οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί στην κοινότητα, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία έρευνας και διάσωσης Zaka.