Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γνωριμία με τη Myaku-Myaku, τη μασκότ της Διεθνούς Έκθεσης του 2025 στην Οζάκα

Newsbomb

Η βελουδένια κεφαλή της μασκότ προέρχεται από ένα κύτταρο που διαχωρίζεται και αυξάνεται, ενώ το μπλε τμήμα της θεωρείται ότι είναι νερό

Η Myaku-Myaku, η επίσημη μασκότ της Expo 2025 Osaka, γίνεται σταδιακά η πρέσβης της ιαπωνικής πόλης· στόχος της είναι να ενισχύσει τον τουρισμό στην Οζάκα («Όσακα» στα ιαπωνικά), και να προσελκύσει θεατές, εκθέτες και επενδυτές για να εισαγάγει νέες τεχνολογίες και πλάνα για την επίτευξη των Στόχων Βιωσιμότητας που έχει θέσει ο ΟΗΕ. Δημιουργώντας έναν αξέχαστο φιλικό χαρακτήρα, η Διεθνής Έκθεση - 13 Απριλίου με 13 Οκτωβρίου του 2025 - και η μασκότ της ίσως καταφέρουν να πείσουν επισκέπτες όλων των ηλικιών να έλθουν στην πόλη.

Για να είναι η Myaku-Myaku προσιτή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που θα επισκεφθούν την Expo 2025 Osaka, δόθηκε στη μασκότ, την οποία σχεδίασε ο εικονογράφος βιβλίων Kohei Yamashita, μια δική της ταυτότητα. Πιστεύεται ότι η Myaku-Myaku γεννήθηκε σε μια μικρή πηγή κάπου στην περιοχή Kansai και έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε διάφορα σχήματα και πάντα «να βρίσκει ένα ουράνιο τόξο μετά τη βροχή». Μια άλλη περιγραφή της Expo 2025 Osaka υποστηρίζει ότι η Myaku-Myaku γεννήθηκε από την ένωση κυττάρων και νερού.

Η βελουδένια κεφαλή της μασκότ προέρχεται από ένα κύτταρο που διαχωρίζεται και αυξάνεται, ενώ το μπλε τμήμα της θεωρείται ότι είναι νερό. Όπως δηλώνει η ομάδα της Expo 2025 Osaka, η Myaku-Myaku κατά τα φαινόμενα έψαχνε να βρει αυτό που ήθελε να είναι και προσπαθούσε να μεταμορφωθεί σε διάφορα σχήματα έως ότου κατέληξε να μιμείται ανθρώπινα όντα. Το αποτέλεσμα είναι μια σε φυσικό μέγεθος με καλοσυνάτη όψη μασκότ, για την οποία πηγή ενέργειας είναι να βγαίνει έξω, να απολαμβάνει ήλιο και διάδραση με φύση και ανθρώπους, να της αρέσουν οι βροχερές μέρες και να μουλιάζει το σώμα της σε βρόχινο νερό. Όλους αυτούς που θα επισκεφθούν την Οζάκα για τη Διεθνή Έκθεση του 2025, η Myaku-Myaku αναμένεται να τους καλωσορίσει με ανοιχτή αγκαλιά, με το σαν ηλιοτρόπιο κεφάλι της και τα μάτια της που γυρνάνε γύρω γύρω.