Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: «Λευκά σύννεφα» τοξικού αφρού κάλυψαν ποταμό - Συναγερμός για την υγεία

Newsbomb

Πυκνός τοξικός αφρός κάλυψε τμήματα ενός ποταμού στη Βραζιλία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Joinville της νότιας Βραζιλίας, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε σουλφονικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή οικιακών προϊόντων καθαρισμού, συνετρίβη και το περιεχόμενό του χύθηκε στον ποταμό Rio Seco.

Το σουλφονικό οξύ είναι μια διαβρωτική χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη μύτη, το λαιμό, τα μάτια και τους πνεύμονες. Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη σύγκρουση του φορτηγού, ούτε το μέγεθος της μόλυνσης του ποταμού.

Ένας σταθμός επεξεργασίας ύδατος έκλεισε το πρωί της Δευτέρας για να αποτραπεί η πρόσληψη μολυσμένου νερού - επηρεάζοντας ενδεχομένως την πρόσβαση εκατοντάδων κατοίκων σε πόσιμο νερό. Βίντεο στα social media δείχνουν ανθρώπους να προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό.

Η εταιρεία Buschle και Lepper που είναι υπεύθυνη για το φορτηγό, εξέδωσε δήλωση μετά το ατύχημα: «Η Buschle & Lepper Distribuidora de Produtos Químicos ανακοινώνει ότι το φορτηγό του οποίου το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή χημικού, μετέφερε σουλφονικό οξύ στη μονάδα διανομής Joinville. (...) Ο μεταφορέας είναι εγκεκριμένος για τη δραστηριότητα αυτή από τον Εθνικό Οργανισμό Χερσαίων Μεταφορών (ANTT) και διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για τη μεταφορά χημικών προϊόντων.

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για τις συνέπειες αυτού του περιστατικού στην ύδρευση του Joinville και στο περιβάλλον, ενημερώνει ότι οι τεχνικοί της συνεργάζονται με το Γραφείο Κρίσεων της πόλης από το πρωί για να συμβάλουν στην αναζήτηση λύσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν.