Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Πυρκαγιά «κατάπιε» θεματικό πάρκο στο Γκέτεμποργκ - Δώδεκα τραυματίες

Newsbomb

Σουηδία: Βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνουν μία τεράστια φωτιά να κατακλύζει ένα θεματικό πάρκο στο Γκέτεμποργκ 

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (12/2)στο Γκέτεμποργκ, στο μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Σουηδίας. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο νέο θαλάσσιο πάρκο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία λόγω της μεγάλης έκτασης της φωτιάς προχώρησε στην εκκένωση ενός ξενοδοχείου αλλά και πολλών γραφείων που βρίσκονται δίπλα στο πάρκο αναψυχής Liseberg στο κέντρο του Γκέτεμποργκ. Οι αστυνομικοί εκκένωσαν ένα ξενοδοχείο και τα κοντινά γραφεία, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μείνουν μέσα λόγω του καπνού. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι ακόμα άγνωστη, ενώ η αστυνομία τόνισε πως είναι νωρίς για να κάνουν λόγο για πιθανότητα εμπρησμού αλλά και για να εκτιμηθεί το ύψος των υλικών ζημιών.

Το θαλάσσιο πάρκο αποτελεί επέκταση του πάρκου αναψυχής και επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες, μέσα στο 2024. Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, το κόστος του νέου θαλάσσιου πάρκου ήταν 1,2 δισεκατομμύρια κορόνες, δηλαδή 107 εκατομμύρια ευρώ.

Σε εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου διακρίνεται η έκταση της φωτιάς αλλά και οι εκρήξεις από τις οποίες καταστράφηκε μια νεροτσουλήθρα, την ώρα που ένα σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται πάνω από την πόλη του Γκέτεμποργκ.