Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σοκαριστικό δυστύχημα με δύο νεκρούς - Πλοίο έκοψε γέφυρα στα δύο

Μελίνα Παπαγεωργίου Μελίνα Παπαγεωργίου

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης - Η γέφυρα Lixinsha βρίσκεται στο Γκουανγκζού στην περιοχή Νανσα, σημαντικό διεθνή ναυτιλιακό κόμβο της Κίνας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε την Πέμπτη, όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη νότια Κίνα, κόβοντάς την στα δύο.

Το κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στο Γκουανγκζού ανέφερε ότι δύο οχήματα έπεσαν στο νερό και τρία ακόμα προσγειώθηκαν στο πλοίο, αφότου χτύπησε πάνω στη γέφυρα Lixinsha στο νότιο τμήμα της πόλης στο Δέλτα του ποταμού Περλ, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Γκουανγκζού στο Weibo.

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το δυστύχημα έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζοντας την γέφυρα κομμένη στα δύο με το πλοίο ακίνητο ακρίβως κάτω από την κατασκευή, ενώ στο σημείο έσπευσαν σκάφη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το CNN, μέχρι τις 10 το πρωί δύο άνθρωποι είχαν ανασυρθεί με ασφάλεια και τρεις ακόμη παρέμεναν αγνοούμενοι, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Η γέφυρα Lixinsha βρίσκεται στο Γκουανγκζού στην περιοχή Νανσα, σημαντικό διεθνή ναυτιλιακό κόμβο της Κίνας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV οι εργασίες ενίσχυσης στη γέφυρα εξαιτίας ανησυχιών για την κατασκευή της είχαν επανειλημμένα αναβληθεί μέσα στα περασμένα χρόνια.