Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις και στη διαδήλωση της Νέας Υόρκης για Φέργκιουσον

Newsbomb

Τουλάχιστον 2 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που ακολούθησε την απόφαση του σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού, ο οποίος είχε σκοτώσει τον περασμένο Αύγουστο ένα μαύρο έφηβο στο Φέργκιουσον.

Ο πρώτος διαδηλωτής συνελήφθη στην Times Square, αφού πέταξε κόκκινη μπογιά στο πρόσωπο του αρχηγού της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον, γύρω στις 22:30 χθες το βράδυ (05:30 το πρωί ώρα Ελλάδας). Ο Ντιέγκο Ιμπανιές, 26 ετών, κατηγορείται κυρίως για επίθεση εναντίον αξιωματικού της αστυνομίας, για εγκληματική ενέργεια, για διατάραξη της δημόσιας τάξης, για παρενόχληση, καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο άλλων.

protestnewyork

Η δεύτερη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε μία ράμπα πρόσβασης στη γέφυρα Ρόμπερτ Κένεντι, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί διαδηλωτές μετά τα μεσάνυκτα, όταν ένα 30χρονος άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, πέταξε ένα άδειο κουτάκι σε αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι.

Ακολούθησε διαμάχη όταν ο αστυνομικός επιχείρησε να τον συλλάβει, με αποτέλεσα να τραυματιστεί ελαφρά στο γόνατο, όπως και ο δράστης. Έως το πρωί της Τρίτης (25/11) πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων στο Φέργκιουσον, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, χθες (24/11) το βράδυ, κρατώντας πανό που έγραφαν «ο ρατσισμός σκοτώνει» και «δεν θα μείνουμε σιωπηλοί», ενώ φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη».

Στο μεταξύ, άλλη μία ομάδα συγκεντρώθηκε στη Union Square, νότια του Μανχάταν, ενώ μία τρίτη επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία στο Χάρλεμ. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια μετέβησαν στη γέφυρα Ρόμπερτ Κένεντι…