ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΟΣΜΟΣ

Time: Οι «μαχητές» κατά του Έμπολα το «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, καθώς και όλα τα άλλα πρόσωπα που μάχονται εναντίον της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, επελέγησαν ως «προσωπικότητες της χρονιάς 2014» από το αμερικανικό περιοδικό «Τάιμ».

«Διακινδύνευσαν και επέμειναν, έκαναν θυσίες και έσωσαν ζωές», σχολίασε η διευθύντρια του περιοδικού, Νάνσι Γκιμπς, στον ιστότοπο του «Τάιμ», εξηγώντας την επιλογή αυτή. Σημειώνεται ότι το περιοδικό είχε επιλέξει ως πρόσωπο της χρονιάς 2013 τον πάπα Φραγκίσκο…

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) ανέρχεται σε 6.331, σε σύνολο 17.800 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που αφορά την περίοδο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Το προσωπικό του τομέα της υγείας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον του ιού, πληρώνει ένα ιδιαίτερα βαρύ τίμημα…

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή μέσω των σωματικών υγρών των ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως πυρετό και εμέσεις.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER