Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τα νέα υπερόπλα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων!

Newsbomb

Η μαγική… σφαίρα που αλλάζει κατεύθυνση ανάλογα με τη θέση του στόχου, ο καρχαρίας… κατάσκοπος και το λέιζερ 40 εκατ. δολαρίων!

Το όνειρο κάθε ελεύθερου σκοπευτή: η νέα σφαίρα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων η οποία αλλάζει… κατεύθυνση μετά τη βολή!

Ο σκοπευτής, αφού πρώτα στοχεύει με λέιζερ-αισθητήρα τον υποψήφιο στόχο του οριοθετώντας μια περιοχή ακτίνας δέκα περίπου εκατοστών, πυροβολεί, ενώ ανάλογα με τις κινήσεις του θύματος, η σφαίρα συνεχίζει να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη θέση του!

Και αν νομίζετε πως ένας… γρήγορος στόχος μπορεί να γλιτώσει (αν βέβαια πάρει ποτέ… χαμπάρι τον ελεύθερο σκοπευτή), αρκεί να σας ενημερώσουμε πως το σνάιπερ μπορεί να πυροβολήσει μέχρι και 30 φορές το δευτερόλεπτο!

Η Defense Advanced Research Projects Agency, μάλιστα, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πρωτοφανές φονικό όπλο, είναι τόσο σίγουρη για την επιτυχία του, που έδωσε στη δημοσιότητα video επίδειξης της σφαίρας η οποία... γυρίζει και στο Extreme Accuracy Tasked Ordnance!

GhostSwimmer copy copy

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό ναυτικό πρόσθεσε στο οπλοστάσιό του ένα ακόμη σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, παρουσιάζοντας τον καρχαρία… κατάσκοπο!

Το GhostSwimmer, 1,5 περίπου μέτρου και 45 κιλών, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός μυστικού πρότζετ με το όνομα NEMO, ενώ σύντομα αναμένεται να αναβαθμιστεί με πυραύλους. Η πρώτη του δοκιμή (2o video) πραγματοποιήθηκε μάλιστα στην παραλία της Βιρτζίνια και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο διευθυντής του Boston Engineering’s Advanced System Group αποκάλυψε πως στα σκαριά βρίσκεται επίσης ένα ακόμη σχέδιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θέλει να εντάξει στη «φαρέτρα» του και μέδουσες – ρομπότ που θα μιμούνται, όχι μόνο τις φυσικές κινήσεις των θαλάσσιων αυτών ασπόνδυλων, αλλά και το τσίμπημά τους!

lasergun

Υπενθυμίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε δοκιμάσει επίσης πριν από λίγες ημέρες ένα καινούριο οπλικό σύστημα λέιζερ στον Περσικό Κόλπο. Στόχοι ήταν ένα ταχύπλοο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, αλλά και ιπτάμενα UAVs και drones.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του λειτουργεί άψογα και με ακρίβεια, ακόμα και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ το πρωτότυπο στοίχισε 40 εκατ. δολάρια!

Δείτε τα εντυπωσιακά videos στο παραπάνω gallery