Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πιο άτυχος άνδρας του 2011 ονομάζεται... Κωστής Μητσοτάκης

Newsbomb

To 2011, οι 75 κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Ισπανίας, κέρδιζαν το περίφημο λαχείο «El Gordo”. Όλοι οι κάτοικοι πήραν μοιράστηκαν το αστρονομικό ποσό των 740 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι πλην ενός: Του Κωστή Μητσοτάκη.

Με αφορμή την κλήρωση του φετινού Gordo, o Guardian έκανε αφιέρωμα στον Κωστή Μητσοτάκη, σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, ο οποίος αντέστρεψε την ατυχία και την έκανε έμπνευση.

Ο ίδιος, αν και εκείνη τη χρονιά είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο άτυχος άνθρωπος του πλανήτη, αισθανόταν τυχερός, καθώς αυτό το περιστατικό έγινε η αφορμή μιας δημιουργικής δουλειάς, ενός ντοκυμαντέρ. «Ήταν σαν ένα δώρο εξ ουρανού, σαν κάποιος να μου είχε χαρίσει το τέλειο σενάριο», εξομολογήθηκε αργότερα.

Έτσι, αμέσως μετά το περιστατικό, ο Αθηναίος σκηνοθέτης που βρέθηκε από έρωτα στο Σοντέτο, άρχισε τα γυρίσματα του ντοκουμεντέρ για το μικρό χωριό, τους κατοίκους του και, κυρίως, για το πώς άλλαξε τη ζωή όλων ο χρυσός λαχνός του El Gordo. Δήλωσε εντυπωσιασμένος για το ότι οι συμπολίτες του παρέμειναν οι ίδιοι. Εξακολούθησαν να δουλεύουν στη γη όπως και πριν. Η μόνη διαφορά; Πως βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής τους και κάποιοι νέοι που είχαν αποφασίσει να φύγουν, λόγω επαγγελματικού αδιεξόδου, παρέμειναν στον τόπο τους.

Όσο για την εμπειρία του; Παρότι δε δηλώνει λάτρης των λαχείων, φέτος αγόρασε ένα λαχνό για παν ενδεχόμενο…