Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση γυναίκας καμικάζι σε τμήμα (video)

Newsbomb

Μία γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης (δημοφιλή τουριστικό προορισμό) και πυροδότησε μία χειροβομβίδα.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε, χωρίς ωστόσο να διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο.

Η γυναίκα, η οποία μιλούσε αγγλικά μπήκε στο αστυνομικό τμήμα, υποτίθεται για να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού της. Λίγα λεπτά ωστόσο αργότερα, πυροδότησε μία χειροβομβίδα που κρατούσε στα χέρια της, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και η ίδια από την έκρηξη. Τα στοιχεία της δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορούσε νικάμπ (παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία) και υποδύθηκε την τουρίστρια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν η γυναίκα καμικάζι η οποία πραγματοποίησε την επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη είχε σχέση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση και ότι έδωσε εντολή για την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

"Οι αρχές ερευνούν εάν υπάρχει σχέση με κάποια οργάνωση...έχουμε δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της πλέον ενδελεχούς έρευνας", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε σύντομες δηλώσεις του στην Αγκυρα.