Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οργισμένοι επιβάτες άνοιξαν τις πόρτες αεροπλάνου λίγο πριν την απογείωση!

Newsbomb

Οργισμένοι από την καθυστέρηση της πτήσης τους λόγω του χιονιού, επιβάτες αεροπορικής πτήσης στην Κίνα άνοιξαν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης, μόλις πριν από την απογείωση!

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι επιβάτες είχαν αναγκαστεί να περιμένουν επί ώρες χθες (10/1) τόσο στο αεροδρόμιο της πόλης Κουνμίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, όσο και μέσα στο αεροπλάνο πριν την αναχώρηση για το Πεκίνο.

Ορισμένοι μάλιστα είχαν ρωτήσει αν μπορούσαν να κατεβούν από το αεροσκάφος επικαλούμενοι λόγους υγείας, ωστόσο το αεροπλάνο αναχώρησε από το σημείο στάθμευσης για το διάδρομο απογείωσης. Τότε οι επιβάτες «άνοιξαν τρεις πόρτες έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διακόψουν την πτήση», σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο που επικαλείται μαρτυρία ταξιδιώτη.

Οι επιβάτες εξήγησαν ότι ανησυχούσαν για το αν ήταν σε θέση ο συγκυβερνήτης να πραγματοποιήσει την πτήση σε καλύτερες συνθήκες, μετά τις «ύβρεις και προσβολές που είχε εκστομίσει».

Είκοσι πέντε, πάντως, επιβάτες συνελήφθησαν από την αστυνομία αεροδρομίου ενώ δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 ημερών για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα περιστατικά που μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα με οξύθυμους Κινέζους, είναι αρκετά τα τελευταία χρόνια, μετά τη μεγάλη αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ασία.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, άλλωστε, πτήση της ταϊλανδέζικης θυγατρικής της AirAsia είχε γυρίσει στη Μπανγκόκ μετά τη ρίψη ζεστού νερού σε μια αεροσυνοδό από οργισμένη Κινέζα επιβάτη…