Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να εκτελέσει και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο (vid)

Newsbomb

Με νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να εκτελέσει τον δεύτερο Ιάπωνα αιχμάλωτο, καθώς και τον Ιορδανό πιλότο που κρατείται εδώ και καιρό ως όμηρος, αν το Αμάν δεν απελευθερώσει μια τζιχαντίστρια από το Ιράκ που έχει καταδικαστεί σε θάνατο.

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε σε ιστότοπους των τζιχαντιστών, δείχνει μια φωτογραφία του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο να κρατά τη φωτογραφία του Ιορδανού πιλότου, Μάαζ αλ Κασάσμπε, που έχει αιχμαλωτιστεί από το ΙΚ.

Μια φωνή που φέρεται να είναι αυτή του Γκότο να ανακοινώνει ότι «έχει 24 ώρες ζωής», και ότι ο Ιορδανός πιλότος «έχει ακόμη λιγότερο» χρόνο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, ανώτεροι Ιάπωνες αξιωματούχοι συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν την αυθεντικότητά του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ηλικίας 44 ετών, η Σατζίντα αλ Ρισάουι κρατείται σε μια φυλακή της Ιορδανίας μετά την καταδίκη της σε θάνατο το 2006 για τις τρομοκρατικές ενέργειες της 9ης Νοεμβρίου 2005 στις οποίες κατηγορείται ότι συμμετείχε.

Τότε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας, μία από τις οποίες διέπραξε ο σύζυγός της, είχαν στόχο τρία ξενοδοχεία του Αμάν και προκάλεσαν τον θάνατο 60 ανθρώπων.