Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο την ώρα των πυροβολισμών

Νεφέλη Σκαρλίδου Νεφέλη Σκαρλίδου

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για τον ισλαμισμό σε καφέ της Δανίας, ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ, σκορπώντας τον τρόμο.

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης σε καφετέρια της Κοπεγχάγης. Μια γυναίκα μιλά στην αίθουσα για την ελευθερία του Τύπου, όταν ξαφνικά αρχίζουν να πέφτουν ακατάπαυστοι πυροβολισμοί.

Στην αίθουσα επικρατεί σιωπή... ούτε φωνές, ούτε κραυγές... μόνο πυροβολισμοί

Ακούστε το ανατριχιαστικό ντοκουμέντο

Το χρονικό των επιθέσεων

Μετά από την επίθεση σε εκδήλωση για το Ισλάμ και την ελευθερία της έκφρασης, όπου χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή, το απόγευμα του Σαββάτου (14/02), ακολούθησε δεύτερο «χτύπημα» σε συναγωγή με ακόμη έναν νεκρό, ενώ τα ξημερώματα η αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό με στόχο έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και λίγη ώρα αργότερα, κατέληξε.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε συναγωγή στην οδό Κρισαλγκαντέ στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας όταν ένοπλος άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Ο νεκρός φέρεται να δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και να πέθανε στο σημείο, ενώ τα τραύματα των αστυνομικών είναι ελαφρύτερα, στα χέρια και τα πόδια. Ο ένοπλος φέρεται να διέφυγε ξανά.

Αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνδρες της πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα άτομο κοντά σε ένα σταθμό τρένου στο Νόρεμπρο, αλλά δεν είναι άμεσα σαφές εάν συνδέεται το συμβάν με τις επιθέσεις. Όπως ανακοινώθηκε, «του έκαναν σήμα να σταματήσει, αυτός άνοιξε πυρ και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν».