Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μαχητές του ΙΚ κατέλαβαν πανεπιστήμιο στη Σύρτη

Κωνσταντίνος Σκορδούλης Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Μαχητές που έχουν δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν το πανεπιστήμιο της Σύρτης στην κεντρική Λιβύη, γνωστοποίησαν σήμερα κάτοικοι, μερικές ημέρες αφότου δημοσιεύτηκε ένα βίντεο όπου καταγράφεται μία οχηματοπομπή τους να διασχίζει την πόλη.

«Η ομάδα κατέλαβε το πανεπιστήμιο χθες» ανέφερε ένας κάτοικος της Σύρτης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους να έχει υψωθεί στην είσοδο του πανεπιστημίου.

«Πριν από 2 ημέρες είχαν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών και είχαν εκδιώξει όλους τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης οι αντάρτες έχουν επιπλέον καταλάβει ένα ραδιοφωνικό σταθμό και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει μία οχηματοπομπή με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους να διασχίζει τους δρόμους της πόλης.

Η Σύρτη, γενέτειρα του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, ήταν το προπύργιο της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία, της ισλαμιστικής οργάνωσης που κατηγορούν οι ΗΠΑ για την επίθεση του 2012 εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης.