Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2015: Τι θα δούμε στη φετινή τελετή

Αλέξανδρος Τσοποτός

Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου πλησιάζει και ο φετινός οικοδεσπότης, ο ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις, μας δίνει μια μικρή ιδέα για το τι θα δούμε στην 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Οι Αμερικάνοι είναι μετρ των σόου και του τηλεοπτικού θεάματος.

Έτσι, εκτός από τις ταινίες, τους ηθοποιούς και τους δημιουργούς τους, που είναι ασφαλώς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς, μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχει και η παρουσίαση των βραβείων, το σόου δηλαδή το οποίο παρακολουθούν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη.

Τι θα δούμε λοιπόν φέτος;

Όπως είπε ο Χάρις, σε ένα βίντεο-teaser το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα: «Έχουμε βρει μια ιδέα που νομίζουμε ότι θα είναι μοναδική για τις ταινίες, αλλά θα είναι ωραία για όσους θα την δουν ζωντανά, και θα είναι επίσης ωραία για όσους θα παρακολουθούν από το σπίτι».

Ο ηθοποιός, που έχει εμπειρία από τις θεατρικές σκηνές του Broadway και τα μιούζικαλ, ενώ έχει παρουσιάσει στο παρελθόν τα βραβεία Τόνι αλλά και τα Έμμι, δηλώνει:

«Έχουμε μία ομάδα σεναριογράφων που δούλεψαν το κείμενο και τα αστεία. Είναι σοκαριστικά χρονοβόρα διαδικασία το να γράφεις ένα απλό αστείο. Το γράφεις, το δοκιμάζεις, αλλάζεις ένα ρήμα ή λέξεις και βλέπεις αν είναι καλύτερο», είπε διευκρινίζοντας ωστόσο σε συνέντευξή του στους LA Times ότι σε αντίθεση με άλλες χρονιές το χιούμορ δεν θα είναι τόσο καυστικό.

«Είναι ένα γιγαντιαίο σόου», συμπληρώνει ο Χάρις ο οποίος παρουσιάζει για πρώτη φορά τα Όσκαρ, καταλήγοντας: «Είμαι μάγος. Γι'αυτό και δεν θα μου έκανε έκπληξη αν υπήρχε και λίγη μαγεία στην τελετή», δίνοντας μια ιδέα για το τι θα παρακολουθήσουμε εκτός από τα αναμενόμενα μουσικοχορευτικά νούμερα στα οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Lady Gaga, η Jennifer Hudson, ο John Legend και η Rita Ora.

Όσον αφορά τα βραβεία, Birdman και Boyhood αναμένεται να «αναμετρηθούν» για τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Στις κατηγορίες των ερμηνειών τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: Τζούλιαν Μουρ και Έντι Ρεντμέιν είναι τα μεγάλα φαβορί στους Α' Ρόλους, ενώ Τζ. Κ. Σίμονς και Πατρίσια Αρκέτ είναι τα φαβορί στους Β' Ρόλους.

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από τα κανάλια Novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 3:30 το πρωί.