Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το BBC αποκάλυψε το όνομα του «τζιχάντι Τζον» (video)

Newsbomb

Το BBC δημοσιοποίησε το όνομα του Βρετανού εκτελεστή, μέλους του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος έγινε γνωστός ως «τζιχάντι Τζον» μέσα από τα βίντεο των αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για τον Μοχάμεντ Εμγουάζι, ο οποίος κατάγεται από το Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί το όνομα νωρίτερα, για επιχειρησιακούς λόγους.

H αμερικανική εφημερίδα Washington Post, δημοσιεύει επίσης το όνομα του Εμγουάζι προσθέτοντας πως είναι ένας Βρετανός, γόνος ευκατάστατης οικογένειας, που μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο και αποφοίτησε από κολέγιο με δίπλωμα προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Εμγουάζι πρωτοεμφανίστηκε στο βίντεο της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, τον περασμένο Αύγουστο.

Εικάζεται ότι παρουσιάζεται ακόμα στα βίντεο των αποκεφαλισμών του Αμερικανού ομήρου Στίβεν Σότλοφ, των Βρετανών Ντέιβιντ Χέινς και Άλαν Χένινγκ και του Αμερικανού Πίτερ Κάσινγκ.

Τον περασμένο μήνα, ο Εμγουάζι εμφανίστηκε σε ένα βίντεο με τους δύο Ιάπωνες ομήρους.

Ο επικίνδυνος τζιχαντιστής φέρεται να ταξίδεψε το 2006 στη Σομαλία και να συνδέεται με δίκτυο διευκόλυνσης και χρηματοδότησης της ακραίας ισλαμιστικής σομαλικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ.