Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η τσεχική Ακαδημία Κινηματογράφου ξεγελάστηκε από ένα σωσία του Τζιμ Κάρεϊ

Αλέξανδρος Τσοποτός

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζιμ Κάρεϊ, είναι διάσημος για τις μεταμορφώσεις και τις μιμήσεις του στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο αυτό που κατάφερε να πετύχει ένας -περίπου- σωσίας του ούτε ο ίδιος μάλλον δεν θα το τολμούσε...

Μια ημέρα πριν από τα Όσκαρ, η Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Τσεχίας έδωσε τα δικά της βραβεία.

Η μεγάλη στιγμή της βραδιάς θα ήταν η εμφάνιση του πασίγνωστου Αμερικανού κωμικού, Τζιμ Κάρεϊ.

Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε το όνομα του ηθοποιού και τότε ένας τύπος που απλά... θύμιζε ελαφρώς τον Κάρεϊ, βγήκε στη σκηνή και σαν μεγάλος σταρ χαιρέτησε τον κόσμο -ο οποίος τον καταχειροκροτούσε-, έσπασε ένα μικρό «κανόνι κονφετί» και αποχώρησε εξίσου θριαμβευτικά.

Τι και αν πολύς κόσμος επεσήμανε άμεσα το γεγονός ότι ο άνδρας δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Κάρεϊ; Τα μέλη της Ακαδημίας αλλά και η παρουσιάστρια της βραδιάς, Lucie Vyborna, με δηλώσεις που έκαναν την επόμενη μέρα τόνιζαν το αντίθετο, διαψεύδοντας πεισματικά τις φήμες.

Εν τέλει η πρωτοφανής γκάφα της τσεχικής Ακαδημίας αποκαλύφθηκε και πήρε ασφαλώς διεθνείς διαστάσεις, με τους εκπροσώπους της να αναφέρουν σε ανακοίνωση ότι έπεσαν θύματα μιας καλοσχεδιασμένης απάτης, υποστηρίζοντας ότι ο Hari Zinhasovic, ο άνδρας που προσποιούνταν δηλαδή ότι ήταν ο Κάρεϊ, εμφανίστηκε στην τελετή με σωματοφύλακες και διερμηνέα, με αποτέλεσμα να μην αμφισβητήσουν ότι πρόκειται για το γνωστό ηθοποιό.

Υποστήριξαν δε ότι όταν έκλεισαν τη συμφωνία μαζί του, εκείνος τους ζήτησε να μην ανακοινωθεί η παρουσία του για λόγους ασφαλείας, προφανώς για να μην αποκαλυφθεί νωρίτερα η απάτη.

«Το πνεύμα μου δεν μπορεί να αγνοηθεί», σχολίασε με χιούμορ στο Twitter ο Αμερικανός ηθοποιός όταν ενημερώθηκε για την απίστευτη είδηση.

q