Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ομολόγησε για το φόνο Νεμτσόφ ο ένας από τους συλληφθέντες (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Στους Anzor Gubashev και Zaur Dadayev απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το φόνο του Μπορίς Νεμτσόφ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ρώσος δικαστής δήλωσε ότι ο Dadayev έχει ήδη ομολογήσει την εμπλοκή του στη δολοφονία, ενώ οι αστυνομικές αρχές μιλούν για 5 συνολικά εμπλεκόμενους. Ένας εξ αυτών μάλιστα έχει υπηρετήσει στην αστυνομία της Τσετσενίας.

Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζουν την πιθανότητα ισλαμιστές μαχητές να πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Νεμτσόφ, έναν φιλελεύθερο, ο οποίος είχε υπερασπιστεί το Σαρλί Εμπντό και τα σκίτσα του.
«Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Ζάουρ (Νταντάγεφ) επιβεβαιώνουν ότι είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος και επίσης ότι ο ίδιος, όπως και όλοι οι μουσουλμάνοι, συγκλονίστηκε από τις δραστηριότητες του Σαρλί και τα σχόλια υπέρ της δημοσιοποίησης των σκίτσων», έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Instagram. «Γνώριζα τον Νταντάγεφ, ήταν ένας πραγματικός ρώσος πατριώτης, ένας από τους πιο θαρραλέους και άξιους στρατιώτες του συντάγματός του», είπε ο Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει ότι δεν κατανοεί τους λόγους της σύλληψής του.
Την επομένη της δολοφονίας του Νεμτσόφ, ο Καντίροφ είχε δηλώσει ότι η δολοφονία «οργανώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης που αναζητούν κάθε μέσο για να προκαλέσουν μια εσωτερική σύγκρουση στη Ρωσία».
Ο Καντίροφ επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Νταντάγεφ, ένας από τους πέντε υπόπτους που κρατούνται στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία στις 27 Φεβρουαρίου του Νεμτσόφ, διετέλεσε μέλος της τσετσενικής αστυνομίας και παρασημοφορήθηκε για τη γενναιότητά του.