Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Σοκαριστικά ευρήματα για το εμπόριο ανθρώπων

Σοφία Βεργοπούλου

Ομαδικό τάφο με 26 πτώματα ανακάλυψαν οι αρχές της Ταϊλάνδης κοντά σε καταυλισμό που είχαν στήσει διακινητές ανθρώπων μέσα στη ζούγκλα.

Τα πτώματα ανήκουν σε μετανάστες από τη Μιανμάρ και το Μπαγκλαντές οι οποίοι πέρασαν στη χώρα παράνομα διαμέσου συστημάτων διακίνησης ανθρώπων. Όπως αναφέρουν οργανώσεις ακτιβιστών το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ο ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε μόλις 300 μέτρα από τη Μαλαισία, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες του θανάτου τους. Παρόλα αυτά αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπέφεραν πολύ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διακινητές φυλακίζουν τους μετανάστες που αναζητούν σωτηρία από τις θρησκευτικές διώξεις των τζιχαντιστών στη χώρα τους, σε κλουβιά από μπαμπού. Εκεί τους κρατούν μέχρι να τους πάρουν όλα τους τα χρήματα. Αν κάποιοι αρρωστήσουν τους αφήνουν εκεί να πεθάνουν.

Η επιχείρηση της αστυνομίας εντόπισε έναν ενήλικα επιζώντα και δύο παιδιά, οι οποίοι νοσηλεύονται σε τοπική κλινική. Ο καταυλισμός ήταν γνωστός στην αστυνομία καιρό τώρα αλλά η εύρεσή του ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού ήταν καλά κρυμμένος μέσα στη ζούγκλα. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μετανάστες αφέθηκαν να πεθάνουν στα κλουβιά γιατί κάτι δεν πήγε καλά στις συμφωνίες των διακινητών.