Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αγόρι κολύμπησε πάνω σε έναν επικίνδυνο καρχαρία-φάλαινα! (video)

Newsbomb

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο ένα αγόρι προκαλεί την… τύχη του βολτάροντας πάνω σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο καρχαρία-φάλαινα!

Ο Cody Garland ψάρευε ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, όταν θεώρησε καλή ιδέα να γίνει εξαιρετικά… ενοχλητικός για έναν αιμοβόρο δολοφόνο των ωκεανών στο φυσικό του περιβάλλον!

Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι φίλοι του, με τους οποίους φέρεται να έβαλε στοίχημα για το αν θα τολμούσε να κάνει κάτι τόσο ριψοκίνδυνο, τον ενθαρρύνουν (φυσικά) από απόσταση ασφαλείας…

«Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τον άνθρωπο που το κάνει, αλλά και για την υγεία του ζώου, καθώς έτσι του αφαιρεί μια πολύτιμη “κάλυψη” από πάνω του», ανέφερε βιολόγος της θαλάσσιας ζωής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Αμερικανάκι δεν είναι σαφές αν θα αντιμετωπίσει κάποια νομική κύρωση για το πρωτοφανές κολύμπι του πάνω σε έναν φαλαινοκαρχαρία, είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, καθώς το κρέας και τα πτερύγιά του έχουν μεγάλη ζήτηση στη «μαύρη» αγορά.

Παράλληλα, το πετρέλαιο, αλλά και οι προπέλες σκαφών, σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού, αποτελούν ασύμμετρες απειλές για το σπάνιο αυτό θαλάσσιο πλάσμα.