Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γιγάντιος χαρταετός σκόρπισε τον τρόμο στην Ιαπωνία! (video)

Newsbomb

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, όταντεράστιος χαρταετός έπεσε πάνω τους, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Higashi-Omi Giant Kite στην Ιαπωνία!

Η -700 κιλών βάρους και 13 μέτρων πλάτους- κατασκευή από μπαμπού, σκόρπισε τον τρόμο, «καταπίνοντας» όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν στο σημείο συντριβής της, αφού πρώτα πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα, ένας 73χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ ένας ακόμη 78χρονος νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά, χωρίς πάντως να κινδυνεύει η ζωή τους. Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν ένας 62χρονος και ένα 7χρονο αγοράκι.

Στο βίντεο ντοκουμέντο μάλιστα που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ακούγονται οι τρομαγμένες κραυγές των θεατών ενώ τρέχουν να σωθούν, επιτείνοντας έτσι την αίσθηση του τρόμου.

«Ένιωσα σαν ένα τεράστιο δόρυ να πέφτει από τον ουρανό με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Yuko Kayaki, κάτοικος της περιοχής, ενώ από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Higashi-Omi και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Masakiyo Ogura, έκανε λόγο για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η αστυνομία ερευνά πλέον τα αίτια του ατυχήματος, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίου για ακραία καιρικά φαινόμενα και ισχυρούς ανέμους εκείνη την ώρα.