Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια κατακραυγή - Γυναίκα οπερατέρ βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα για… ένα καλό πλάνο (video)

Newsbomb

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται γυναίκα οπερατέρ να βάζει... τρικλοποδιά σε ένα πρόσφυγα που κουβαλά το παιδί του στο βωμό του «καλού πλάνου».

Ένα απίστευτο και τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στα σύνορα της Ουγγαρίας, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες έτρεχαν για να αποφύγουν τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γερμανία.

Η διεθνής κοινότητα ξέσπασε σήμερα κατά της οπερατέρ, η οποία –όπως φαίνεται πεντακάθαρα στο βίντεο – βάζει τρικλοποδιά σε πατέρα πρόσφυγα που κρατά στην αγκαλιά του παιδί του, με αποτέλεσμα να πέφτουν και οι δυο στο έδαφος.

Η οπερατέρ ατάραχη τραβά το «καλό πλάνο» σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η σοκαριστική εικόνα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αμέσως και η γυναίκα απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό για τον οποίο εργαζόταν, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες μετανάστες παραβίασαν σήμερα τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία της Ουγγαρίας κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και κατευθύνονται προς το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας περπατώντας κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι άνθρωποι προέρχονταν από μια ομάδα περίπου 1.500 ανδρών, γυναικών και παιδιών οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς περίμεναν για πολλές ώρες σε ένα σημείο συγκέντρωσης στο Ρόζσκε στη νότια Ουγγαρία απ’ όπου οι μετανάστες μεταφέρονται προς ένα κέντρο υποδοχής και καταγραφής προκειμένου να αιτηθούν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει δύο άνδρες στο έδαφος.

Αφού παραβίασαν τις κορδέλες της αστυνομίας, οι μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν παιδιά στα χέρια τους, το έσκασαν τρέχοντας προς τα χωράφια, ενώ ορισμένοι αποφάσισαν να φύγουν πεζή κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών με κατεύθυνση την πόλη Σζέγκεντ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση βορειοανατολικά. Αστυνομικοί τους ακολούθησαν, χωρίς ωστόσο να επιχειρήσουν να τους συλλάβουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε αφότου μετανάστες εισέβαλαν σε δύο λεωφορεία που είχαν φθάσει για να περισυλλέξουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν σε ένα κέντρο καταγραφής που βρίσκεται κοντά.