Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – σοκ: Η στιγμή της απαγωγής των τουριστών στις Φιλιππίνες

Newsbomb

Την αίσθηση του σοκαριστικού επιτείνει η δημοσιοποίηση από τις Αρχές του βίντεο που απαθανατίζει την απαγωγή τριών τουριστών και μιας ντόπιας από ενόπλους στις Φιλιππίνες.

Δύο Καναδοί τουρίστες, ένας μάνατζερ τουριστικού καταλύματος νορβηγικής υπηκοότητας και μια Φιλιππινέζα απήχθηκαν από οπλισμένους άνδρες σε ένα δημοφιλές θέρετρο νότια της χώρας.

Το βίντεο απαθανατίζει την ομάδα των ενόπλων να διασχίζει μια γέφυρα μαζί με τους απαχθέντες, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα προκειμένου να συγκεντρωθούν όσον το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο λοχαγός Αλμπέρτο Καμπέρ ανέφερε ότι τα τέσσερα άτομα απήχθηκαν υπό την απειλή όπλου κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης χθες (21/9) βράδυ στο θέρετρο Oceanview στο νησί Σαμάλ, κοντά στη μεγαλύτερη πόλη του νησιού Μιντάναο, την Davao.

Αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας ξαφνιάστηκαν μάλιστα από την επίθεση στην περιοχή αυτού, όπου η κατάσταση θεωρείται επισφαλής, παρά τις πρόσφατες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες με τους ισλαμιστές επαναστάτες.

Ο Καμπέρ ανέφερε ότι δεν ήταν γνωστό ποιοι ευθύνονται για την απαγωγή, αλλά και ότι την ώρα της επίθεσης, βρίσκονταν περίπου 30 ξένοι τουρίστες στο θέρετρο. «Φαίνεται πως οι ξένοι ήταν ο στόχος, δεν τους πήραν τυχαία», είπε, την ίδια ώρα που στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ένοπλοι μιλούσαν αγγλικά και ταγκαλόγκ, την πιο διαδεδομένη διάλεκτο στις Φιλιππίνες. «Δύο Γιαπωνέζοι τουρίστες προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά απέτυχαν», υποστήριξε μια άλλη πηγή.

Στο μεταξύ, τρία πλοία του ναυτικού στάλθηκαν να ψάξουν για το πλοιάριο των απαγωγέων, ενώ δυνάμεις εδάφους ειδοποιήθηκαν για να εντοπίσουν πιθανά μέρη όπου μπορούσε να δέσει.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 2001, ισλαμιστές που είχαν σχέση με την αλ Κάιντα προσπάθησαν να απαγάγουν ξένους τουρίστες στο θέρετρο Pearl Farm στο νησί Σαμάλ, αλλά απέτυχαν. Τότε, τρεις άνδρες της ασφάλειας είχαν χάσει τη ζωή τους σε μάχη με τους ισλαμιστές.