Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι - Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη

Newsbomb

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέρει ότι οι μαχητές της, ζωσμένοι με εκρηκτικά και εξοπλισμένοι με πολυβόλα, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, που είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

Ακόμη λέει ότι οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει κύριος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της.

«Οι επιθέσεις ήρθαν ως απάντηση στις προσβολές στον προφήτη του Ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές στην επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν οι τζιχαντιστές στο κείμενό τους «οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους».

Οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν το Παρίσι ως «πρωτεύουσα της πορνείας και της αισχρότητας» και επιβεβαιώνουν ότι την επίθεση εκτέλεσαν οχτώ μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Κάνουν ειδική αναφορά στην επίθεση στο θέατρο στο Μπατακλάν γράφοντας ότι «εκατοντάδες αποστάτες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα ανήθικο πάρτι πορνείας».

Απειλούν «τη Γαλλία και όσους περπατούν στο ίδιο μονοπάτι ότι θα παραμείνουν στην κορυφή της λίστας των στόχων του Ισλαμικού Κράτους» προσθέτοντας ότι «η μυρωδιά του θανάτου δεν θα φύγει ποτέ από τις μύτες τους για όσο διάστημα ηγείται η Γαλλία της ομάδας των σταυροφόρων».

«Αυτή η επίθεση είναι η αρχή της καταιγίδας και αποτελεί προειδοποίηση γι αυτούς που θέλουν να διδαχθούν» καταλήγει το κείμενο φρίκης από το Ισλαμικό Κράτος.

Όταν οι Τζιχαντιστές απειλούσαν τη Γαλλία

Την ύπαρξη βίντεο στο οποίο εμφανίζεται υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους να απειλεί τη Γαλλία εξαιτίας της συμμετοχής της στους βομβαρδισμούς στη Συρία αποκαλύπτει το Reuters.

Σύμφωνα με το έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων, στο βίντεο εμφανίζεται αξιωματικός του Ισλαμικού Κράτους να λέει:

«Η Γαλλία δεν θα ζήσει εν ειρήνη όσο οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται».

Στο βίντεο, ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους προτρέπει επίσης τους υποστηρικτές της οργάνωσης να συνεχίσουν τις επιθέσεις:

«Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε. Τι περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν. Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ».

Δείτε όλη την ανακοίνωση στα γαλλικά και στα αραβικά

tzixantistes
ANAKOINWSH

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι